[月經] iOS集中討論區 (202) 繼續不建議主機升iOS 16 beta

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
PB1 點都唔會 base on DP2 啦,出完DP3 過一兩日先會出 PB1 (一個唔好彩要月中出 DP4 先有 PB1)
你降之前up曬上icloud就有得sync返落黎
我想更新IOS
佢叫我更新ITUNE至最新
但我ITUNE已經最新都唔比UPDATE IOS
點算
我依家係12.10.11
部13 pro好襟用
去microsoft store下載
最新12.12.4.1
cache都計埋入去
有冇巴打會將片up上Google drive 然後再睇,近排唔知點解Google drive個apps用唔到畫中畫功能

我用到youtube PiP
on9 google 整咩仲要唔係個個都有
但我係win7
唔知係咪有影響
另外想請問如果delete咗個iTunes再download個新嘅,backup還在?
唔好意思電腦白痴
去呢度down 跟返你windows係32位元定係64位元
https://www.azofreeware.com/2019/03/itunes.html
12.11打後要windows 10先support
一係換部windows 10 機一係直接OTA
其實一直都聽呢直接ota更新啲檔案會唔完整
依家仲有冇呢回事呢
感謝
好人有好報
但都係果句,我剷咗個舊嘅iTunes download呢個新嘅,backup應該無影響?
backup應該無影響
最保險做法就去directory copy多一次個backup folder

Search for the backup folder on Windows
1. In the address bar, enter %appdata%. If you don’t see your backups, enter %USERPROFILE%.
2. Press Return.
3. Double-click these folders: "Apple" or "Apple Computer" > MobileSync > Backup.

成個folder抄落其他地方
裝完新itunes再去呢度check下
如果見冇咗就抄返落去
iOS 16 9月中後啦
等埋iphone 14發佈
你哋話iTunes新版開始唔再support win7
咁假設我keep住用win7 iTunes 12.10.11,但係用手機上ios15.5
咁到時用舊itunes同步/備份呢啲野應該唔會因為我手機係ios15.5而影響架麻
screenshot?

btw呢度係iOS post
想問下如果想買Apple care+
依家係咪一年內都買得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞