[月經] iOS集中討論區 (202) 繼續不建議主機升iOS 16 beta

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
Touch ID機種$389
Face ID機種$549
我覺得個價算係咁
老翻撚都唔會搵部機嚟博
你而家出面整完冇得返原廠整 不了
原廠仲有多三個月保
電話呢啲垃圾,再用一排掉7左佢換部新啦
原廠條毛,你仲想返原廠整乜
不過mon就最好咪撚換,水太深,啲垃圾mon好多功能唔支持,成像又差
咁你換部新咪得 做咩要換電
窮囉屌
咁一分錢一分貨,都好正常啫
160 有紅點有警告,冇得再返原廠整,粒電唔知安唔安全
5xx 3個月原廠保,保證安全,無手尾同風險跟

睇你覺得3xx值唔價買呢啲囉
大陸換電都有原裝電可以俾你換。
同埋換原廠電唔算貴(換過iPhone MacBook 電)
成萬蚊電話,粒電先幾百蚊

之前我家姐換過非原裝Moon,用過就同自己講以後無論點都要去原廠整。出邊啲好參差。

Btw條路自己揀
都唔係第一次換啦,原廠電我真係唔知,但不如去apple換,而家啲大陸佬都唔做原廠野,自負成本高,少人買,來貨貴利潤低。以前用iphone5/iphone8每部都換過一次,好正常,係今次仆你個街apple整個警告

Btw你家姐換moon無得講,我上面都覆左,moon既水太深,原廠個moon係好勁,出去換聲稱原廠moon多數都中伏,最終又食貴貨又有瑕疵,但你個人如果無乜野,用到就得,咁換個山寨moon平幾倍價錢有咩所謂,會用唔到啲原色功能,顏色差手感差。
講真我以前跌裂左moon都唔會去換,太on9,照用等換新機
非原裝mon本身就係會有瑕疵,換個條友無同你講,但如果你係換原廠moon但用用下有兼容問題咁即係條撚樣手工差或者高仿昆鳩你。

講真,大陸算係咁,以前有次個moon黑9左,出去手機維修,條撚屌拎上手望一眼就話壞moon,800蚊放低兩個鐘返黎拎,我即刻屌7佢。
跟住我出大陸,個大陸佬拆開睇燒左粒唔知乜鳩,焊返搞掂,50蚊人仔,個moon都無事。屌你老未係香港收800蚊仲要俾人換撚走個原裝mon
一張都ok, 佢入面有個夾
一樣 我呢部開始用快叉叉電, 發覺快叉真係勁傷舊電. 我上部機12pro max, 用普通慢叉用完一年都仲有98%
我用ipad 9個叉電,而家都係得返92%
但係用5w果個真係叉好耐
用完快叉再用5w個感覺真係
我每日臨訓叉過夜都用5w慢慢叉
關咩快叉事?13pro max 晚晚用快叉充電,仲係100%

我用30W 火牛快叉真係好爽
電容量都仲有99%
覺得要睇埋叉電期間做緊乜
如果打機就會傷電啲
你有冇睇住佢換呀? 有冇同你補返條防水膠邊?
唔關正定老翻事
係講緊電既品質,師傅既手工
你自己上淘佬search下d電有幾多人話用兩三個月d電就會drop啦

去返apple換都係$549,又有三個月保
你$160人仔差唔多兩舊水,慳得個三舊水咪攪到而家咁囉
成日洗埋哂d冤枉錢咪攪到而家咁窮囉
12 pro 賣機前得番87%
衣家13 pro 差唔多一年都仲有97%
乜撚嘢叫正版撚用返官方嘢都可以比你講到咁貶義 睇得出你好撚小家
香港街鋪果d 係咪都係大陸電?
點解佢地又唔會彈非原裝警告?
我發現iphone 個電池健康同log 果個都唔一致

我果部87% 左大半年, 琴日check log 話我有91%
即係大半年前其實起碼仲有92-93% 以上?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞