[月經] iOS集中討論區 (202) 繼續不建議主機升iOS 16 beta

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
用唔到八達通app 好燃燥
有冇人今日手機彈WhatsApp notification個時冇震?同埋Apple Watch冇show WhatsApp 通知?
要睇粒電點 但x換完電冇耐 夠用
14pro應該好吸引轉額頭+大電
反而我睇開嗰啲app係一開頭有,之後整整吓反而ban咗個功能
大佬你點降有啲驚
最最最緊要! 裝16之前做咗itunes backup
要降就上ipsw個網down返15.5
itunes按shift鍵+回復
回復完應該係15.5新機狀態
然後經itunes restore你個15.5個backup

詳細教學
https://applealmond.com/posts/146286
美國獨立日又放假

呢個post 又靜多兩日
我無backup
降左自己都升返上16
你係咪未熄beta profile
我都等緊
如果今個禮拜有DP3
就會下個禮拜PB1

如果唔係就今個禮拜出PB1 但base on DB2 嘅
早兩日襯打風得閒試完16beta諗住降返15
點知等itune run途中訓著左
一覺訓醒icloud 個舊 backup 就離我而去
真係柒哂
BTS幾時有?
我都無back up 都降到15.5
冇backup restore個陣佢會鬧你唔係iOS 16
唔關事架
你跟返上面個網咁做
都降到15.5
只係你冇backup就會回復到15.5新機狀態
d apps要自己手動逐個去app store down返
麻煩少少咁
我既理解佢係想要返15.5個backup
吉機就唔洗理有冇backup啦
係啲apps要手動down返咋啲相 個啲仲係到掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞