嚴選最佳passport封面設計

432 回覆
1041 Like 16 Dislike
Iceland同Turkey 個本好普通炸喎
哈薩克 葡萄牙同Sweden 就真心靚

瑞典字型夠modern,有新鮮感

繼續
抛磚引玉

1.簡約系列
挪威[/img]

瑞士

2. 鷹徽系列

奧地利,德國都好似

3. 東歐國家

俄羅斯

烏克蘭

波蘭

立陶苑
暫時覺得new zealand嗰本最靚

講護照仿偽設計
加拿大放煙花好靚

From reddit
https://www.reddit.com/r/pics/comments/6k4jr6/take_a_canadian_passport_and_put_it_under_a_black/

堅靚
覺得綠色做底色嘅passport最核特

瑞典字型夠modern,有新鮮感

瑞典

講護照仿偽設計
加拿大放煙花好靚

From reddit
https://www.reddit.com/r/pics/comments/6k4jr6/take_a_canadian_passport_and_put_it_under_a_black/

好似變左夜景咁
Lm
芬蘭passport內膽一路翻入面隻麋鹿會一路行
Iceland同Turkey 個本好普通炸喎
哈薩克 葡萄牙同Sweden 就真心靚

設計唔一定要等於靚喎,由頭到尾用緊設計角度出發
葡萄牙好靚
留名
其實日本個設計都好好,
好在用咗用中文國家都唔夠膽用嘅字體,
顯出個國家係歷史悠久咁。
No.4 Luxembourg 盧森堡、Brazil 巴西

兩個第四同兩個第五唔多,但處理上再勝半籌!

睇返角落頭細細地既coat of arms,就會知道隻獅子係從國徽而黎,簡直係一理通馬國明。美觀而且significant,一望落去已經唔洗講野。

拍埋大英帝國到都唔輸蝕

巴西最出名既,除左多前鋒同毒品之外應該就係呢粒波波。

盧森堡都仲留左少少國徽係面,巴西勁在係無國徽全圖之下你仍然會知佢係乜野,畫公仔唔洗畫出腸,有神粹既火柴人又談何容易?

如果係顏色組合上大膽D絕對可以再上層樓,但係藍黃係巴西國旗顏色,呢一點同土耳其一樣,唔係最好但最合理。
巴西呢本靚到
另外挪威、哈薩克都好靚
巴西瑞典新西蘭
我再講多一次我既角度係由設計上出黎,有唔少唔差既都冇講到係因為關本身個Coat of Arms事多過設計事

唔得吖嘛,有d國家個章係靚d有d係無咁靚,但都話撚左每個國家有自己傳統,外人只可以專重返。唔通韓國見到龍獅章靚又可以攞去用咩? 真係全世界都是韓國的?

當然,有陣時無設計就係最好既設計,不過要講到咁就無野好講了。
食個Lunch繼續出埋頭三,然後有其他專題系列,例如特別柒既護照
我再講多一次我既角度係由設計上出黎,有唔少唔差既都冇講到係因為關本身個Coat of Arms事多過設計事

有d國家個章係靚d有d係無咁靚,但都話撚左每個國家有自己傳統,外人只可以專重返。唔通韓國見到龍獅章靚又可以攞去用咩? 唔得吖嘛,真係全世界都是韓國的咩?

當然,有陣時無設計就係最好既設計,不過要講到咁就無野好講了。
食個Lunch繼續出埋頭三,然後有其他專題系列,例如特別柒既護照

上面打錯字 呢個改返
好靚
Belgium個本靚到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞