嚴選最佳passport封面設計

432 回覆
1041 Like 16 Dislike
粗略睇左以上嘅圖片,未睇大家嘅留言。
小弟我好著重字體同個graphic夾唔夾。
另外,香港嗰果本用標階體中文字加time news roman英文,係冇用過腦嘅設計

off topic
times new roman

英文用翻英國個款
漢字應該要用仿宋

比利時堅靚
你地想睇最差設計定其他野?

最差

最差

最差

USELESS PASSPORT

呢d factual 嘅嘢上網都有

https://www.passportindex.org/byRank.php
另外,香港嗰果本用標階體中文字加time news roman英文,係冇用過腦嘅設計

off topic

英文用翻英國個款
漢字應該要用仿宋

字體係包含咗風格
用平實嘅字體係凸顯到passport個莊重嘅風格
唔覺得有咩問題
四平八穩啫
呢批個中美洲國家個設計一樣, 有冇人知點解要夾埋

依家都仲有?比錢都想要

暫停訂購了

會唔會出境入境比人屌
之前拎左個

唔會啦passport套,唔係貼紙,之前未申請番本bno用特衰果陣去日本,出入境關員見到會話呢個設計好靚,點解唔改左個廁所板佢,去退稅d鋪以為個封面係真…之後問d大粒既係咪bno黎……最後先話除左個套…………

好撚想要...

有冇辦法整到
唔介意俾錢
整番個靚靚地,去旅行有番啲尊嚴

籌組連登仔燙印團? 不過link入面個紋章感覺好full

我係fb 見到個廣告係咁的

應該又係啲唔知咩柒皮革班
有興趣,可以留意下

off topic

英文用翻英國個款
漢字應該要用仿宋

字體係包含咗風格
唔覺得有咩問題
四平八穩啫

莊唔莊重都見到Times New Roman
都可以用其他字體姐
覺得新版澳洲passport 個字體好小學雞

off topic

英文用翻英國個款
漢字應該要用仿宋

字體係包含咗風格
唔覺得有咩問題
四平八穩啫

冇錯,有D真係非戰之罪。
所以先話冇design有時都係最好既design

同埋Passport係一種極度政治既野,為左Propaganda犧牲美感都唔係冇可能。
strong post
想買passport套 百幾蚊左右有冇好推薦

哇頂
個國家要幾冇特色先要用國家形狀做passport封面?

瑞典字型夠modern,有新鮮感

哇頂

呢幾個之前好似係同一個國家黎

瑞典字型夠modern,有新鮮感

呢本真係very good

off topic

英文用翻英國個款
漢字應該要用仿宋

字體係包含咗風格
唔覺得有咩問題
四平八穩啫

莊唔莊重都見到Times New Roman
都可以用其他字體姐

唔識分係咪Times New Roman
但因為Times New Roman係因為佢風格平實同經典所以先經常係正式文件出現
依個風格亦都唔係香港嗰本特有,美國嗰本嘅「PASSPORT」字眼同英國都係用依個風格
如果你係因為一眼睇得出Times New Roman,你勁,但係係設計風格上只係四平八穩啫,冇咩問題
覺得新版澳洲passport 個字體好小學雞

仲要Passport個字都有大細階

哇頂

唔通引啲人蛇呀 白粉呀 毒梟呀嗰啲咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞