睇完Nolan嘅Batman三部曲

302 回覆
870 Like 30 Dislike
Dark knight 簡直係前無古人 後無來者
有邊套戲好睇唔係關導演事
Dark knight最勁個位係佢拍到個種

batman 願意默默地為城市犧牲

仲要幫佢對手洗白

背上臭名都唔緊要 最緊個gothan 無事既精神
好撚掛住heath ledger
由人人稱神 變成人人喊打

都唔緊要 因為蝙蝠本身就應該住係洞穴入面
上面拉DC 同Marvel 黎比較嘛
DC同Marvel 都大把垃圾戲
所以要比就比導演啦,明唔明?
我記得拍緊嗰陣有啲流出嘅相
見到架車同電單車嘅造型
有啲媒體估套嘢係 80 年代背景
點知係現代黎
第一集明明好鳩
Cap 2 同3
End Game 同infinity war 最好
劇就Loki

之後真係越出越唔好睇
而DC唯一覺得真係好睇就係Nolan 3部曲或者 Joker..
Suicide Squad 同 Superman Batman 真心膠
不如DC 系列搵晒Nolan 拍就可以有救
將英雄片拍成有深度,將無腦英雄片比下去
Nolan版既超人,綠燈俠會係點?
以後就dc=有腦有深度,另一邊就無腦9打
dc唯一出路
成日覺得Alfred果幕會忍唔住喊出嚟
鍾意睇Nolan要睇埋The Prestigemementofollowing
The Dark Knight 自己最深刻係 Alfred 句 someone just want to watch the world burn.配合返 Joker 係 agent of chaos 呢個settings.

尤其望住呢幾年既香港,呢幾年個世界,感受尤深。
其實唔算open ending 啦
架戰機fix咗 bug
投射燈又整返
加埋老母條鍊
佢一定無死
唔洗marvel撚,攞返新個套batman比,已經睇到想講粗口
講到明係alfred夢想 想佢退休
老母條珍珠頸鏈無咗
又加埋話飛機有auto pilot 都好明顯真係假死退休
我係好欣賞三部曲都可以做到咁連貫性
暫時除左魔介之外可以一戰之外
Batman老蘭真係暫時冇人可以超越到
nolan版超人咪拍咗囉,交代咗自己身世,由異類轉變成世人都願意接受的英雄
Marvel撚心智年齡都偏低架啦
盡在不言中
Batman begin係講第一年做Batman
都冇新Batman咁廢同on9啦
你要重睇啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞