睇完Nolan嘅Batman三部曲

302 回覆
870 Like 30 Dislike
Harvey Dent
Batman begin 都殺左一大班人啦
The Prestige 真係正到癲
我第一次睇既時候係即刻再睇多次
點解Netflix 永遠無第二集
以前有㗎
👌
ben嘅batman廢
nolan嘅batman就真係廢喇
我想像唔到ben打輸bane
唔計啦 唔救細路唔小心啫
兩個堅持真實動作派真實風格鏡頭幻想出黎已經知世一 希望佢地可以合作一次
兩個太有性格可能夾唔到
黎緊tom話上太空拍電影 可唔可以搵nolan幫手 想睇寫實派點拍射火箭同太空境 當年interstellar 正撚到癲
tom肯定係 陣間係度爭邊個話事套野點拍屌哂鬼
Nolan真係搵科學家幫手 TENET interstellar都有
The dark knight 最後比狗追加埋啲配樂正撚到
https://youtu.be/FpkZi262Wi4
咁湯都同過大量性格導演合作過既
不過佢2位真係要合作 唔計兩位咁高既人工 齋講實拍既budget 都嚇死人啦應該
https://twitter.com/tomcruise/status/1298336338434052096?s=21&t=lG3TgDWMB1F5YB-3Aum4Bw

佢地唯一有接觸既地方 就係Tom cruise 疫情期走去睇天能

細細個我係睇依個初代JOKER
佢我心目中最正既JOKER
直到今日都無可取代

Jack Nicholson係扮得最似
個感覺同個造型都好似
但唔夠初代JOKER咁"誇張"

反而JARED LETO就有初代JOKER咁"誇張"
不過造型就新穎啲 但個觀感都好正
佢既眼神同埋動作都似初代JOKER
特別係同HARLEY QUINN果段情

而睇完Heath Ledger做既JOKER
顛覆左我對JOKER既定義
原來JOKER都可以玩到咁癲
食腦型既JOKER
撚到GCPD同BATMAN氹氹轉

再到Joaquin Phoenix做JOKER
簡直係演技大爆發

再望到新既JOKER
屌你老母 牙又黃 塊面又爛到咁
雖然Heath Ledger都爛面
但起碼唔係樣衰
究竟做乜撚野
最新嗰個
天能其實選錯角,搵咗個毫無魅力黑人,仲有居然唔用Hans zimmer 配樂,嘥咗套戲我認為
唔引爆晒兩架船就係左膠
覺得做完inceptions 開始係咁
以前好聽有層次
宜家首首都差唔多
呢個look真係正撚到
對望果到
其實係alfred對bruce wayne一直以黎的心願
首尾呼應得好靚
真係唔知nolan仲拍唔拍得番呢d電影
第三集啲打鬥得啖笑,污點嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞