(模擬類game)The Sims/Paralives 討論區

1001 回覆
32 Like 2 Dislike
又係the sims 2誇誇群時間
感覺sims 3 揸車太簡單, 直接pop in/out又冇車庫
sims 2 d 車有曬撻車/停車動畫, 之後仲可以當傢私係入面嘿咻仲有得起條跑道/車庫
ahh details
咁好似2係4代入面最勁嗰代
不過我淨係玩過3同4
YS
你明上幾代玩家有幾惆悵啦
曾經擁有嘅野比人拎走
我初初玩4都唔慣冇左成個世界嘅地圖
真係好懷念可以揸車返工揸車送仔女返學
佢未折成千蚊!?

每個ep除番開大概105
頭兩個pack可以話essential
你真係好餓的話go for it
竟然係用preset家庭
好失望
由4出嗰陣已經等5
但一等就等咗8年
而家轉等paralives
3我多數都係玩preset
4就自己整
差到
我覺得到第10個po都可以仲屌緊
如果唔係有cc同mods dl真係玩唔到落去
講番d possitive d 嘅野
有冇人中意paralives 個style好zelda + life is strange feel

首款dlc for dlc
我以前癲到係custom world custom 人仔
影相save做記憶 用埋台灣書面語寫個故仔

仲要有得整身高sims出咗廿年都冇
想知你地整人係按返現實生活既人嚟整
定自己虛構啲人物出嚟?
我唔google 都唔知而家有樣野叫 pack refresh
姐係fix 番個pack d bugs同埋補完番個feature
姐係連出果時都唔洗保證個質素
勁想可以調整身高 而家有個mod好似可以咁做
但好似同其他人仔有戶動時會奇奇怪怪
sims2差嘅就係差咗個大地圖
sims2上sims3雖然有部分細節都cut咗,但係都叫有返個大地圖
如果sims4係分唔同區域,區域內去另一間屋唔使load,應該唔會畀人屌得咁勁
虛構+預設家庭
通常一個家庭focus一個EP/theme
養幾隻狗嘅狼人, 開鋪頭拜金女(特登唔溝仔孤獨終老), 怪叔叔農夫,
發明家毒L (整機械人做佢條女)

專登整到d 人仔敵對 (關係紅色), 夜晚會打電話黎鬧你, 有時經過偷你報紙
係啊 始終官方整既會好好多
有冇懶人開心版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞