NVIDIA 顯示卡閪冧捷報 7 40系幾時先出

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
我見依張既3080ti都係賣1萬姐
實際應該無咁貴既
不過我諗都9k左右嫁啦 都係貴過閪
通常都係散熱(溫度噪音)同供電比較差嘅型號
以asus為例 strix>tuf>dual
同樣3080,strix強於tuf又再強於dual,所以strix係旗艦,dual就叫丐版
雖然丐版散熱供電比較差但一般情況下性能都唔係輸好多
個價亂9咁開都唔諗住賣
實有人買
上面有人send條片出黎話下年先有
傳4090可以turbo到2.7GHz,AIB上到3GHz唔奇,咁計快3090 double不是夢
Double FLOP唔等於真係遊戲裏面有雙倍嘅速度
超極氪=垃圾看圖作文attention seeking content farm大陸啲forum都屌緊佢啲料全部都係9up,真係信佢一成雙目失明,唔好睇呢啲垃圾片啦你睇佢以前啲片就知佢根本係靠9up click bait上位,自己根本無料到
仲有咩裝機猿 我都係fix 5600g驅動問題上bilibili睇到呢幾條仆街
佢叫做有啲料既仲搵asus整咗塊掛佢名既b660,供電勁過普通版tuf
好7
你睇佢bios就更加柒佢啲bios係中文仲加埋嗮佢啲meme之類,結果根本睇唔撚明啲setting
我睇健哥搵野黎鬧
40系要拖到下年先出
所有廠訂單全減
AMD NV INTEL APPLE 全部出哂事
當中APPLE 庫存最多
睇怕我張3060TI 想更平無望了
又閪冧..,...
依家都叫可以喺台灣買evga嘅
唔使喺香港食炒已經算係咁
唔明仲點解咁多人信
感覺台灣個價跌極都仲有
屌佢啦,賣唔撚出又用埋屎橋 又想托高30系
由鳩佢托囉
要急買/屈服個班一早買/屈服左
要等個班都係會繼續等
好似話tsmc唔肯cut,最多遲交付,但最遲都係2023Q1, 即係一係你自己囤貨唔係就要跳樓價促銷, 用家有福了
台積電又贏升返上去未
而家可能研究緊點落刀先去到堆30得黎又出到40
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞