NVIDIA 顯示卡閪冧捷報 7 40系幾時先出

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
廠好多蟹貨要清

40系應該都做到一半了 再唔清就變垃圾
佢地寧願蟹都唔肯少賺
話晒舊年咁大咬都好多人做水魚 養大咗胃口而家咪受返
對,舊年賣貴DOUBLE都仲有人埋單,係唔諗下埋單既係咩人
而家未撚買卡既個個都係PRICE SENSITIVE ,更多既係等等黨
其實呢個價都未劈盡
之前inno 3080ti 2萬 3090 3萬
就真係劈到傻
等你好消息

得就用同方法買張80
而家都明搵水魚笨
見到張1630賣一千頭都痴撚線
廢過1050ti 仲要有部分卡要插6pin
想升級
9700K
COSAIR SF750
應該配3080定3070
6700k

決定做多陣等等黨
your mon?
Most SFX PSU cannot handle even non-overclock 3080 so 3070 is your choice.
我駁sony電視 4k 122hz
好難,礦佬想食到盡,壞卡都扮好。2018 我買RX570 /580 係$500,今日又係$500,但係四年啲RX570/580 練左幾耐功大家心照。
當年原價都唔貴,仲有game送
今時今日仲放到500
因為其他都貴,RX 580 呢類尚有戰鬥力其實算平,不過他們都是老礦卡。
但係sf750係最強sfx牛無之一實際用料勁過某啲牌子850w sfx,啲人試過5950x+3090煲機都無事,sf750都handle唔到3080咁無itx用到高階卡啦
3080,揀翻張2*8pin既穩陣啲,或者3*8pin自己undervolt+limit power
所以我打埋火牛型號出黎問問

我自己google就話3080要800w
係咪得evga先有全球保
點解同我隻rm1000i差不多
全球保是指非台灣的卡吧,自己rma台灣卡是5年吧。
嗰個係test出黎既protection極限即係過咗嗰條數就跳掣shut down保護隻牛費事爆炸,你po呢個係佢rated output,兩樣嘢嚟,你隻1000w實際可能去到1200-1300w先會trigger protection
睇具體型號,2*8pin既通常都係suggest 750w,3*8pin既型號就850w,不過你自己會undervolt+power limit既話就無所謂,揀張自己中意既
關咩事 500已經好平
咁唔通佢放100咩 車費都蝕埋
有啲貨就係平 所以唔會點跌價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞