NVIDIA 顯示卡閪冧捷報 7 40系幾時先出

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
3060Ti最平$4300
3070 最平$4700
3070Ti 最平$5500
3080 10G最平$6800
3080 12G 最平$9700
3080Ti 最平$9700
3090 最平$13400
3090Ti 最平$14000

**以上全部係港行價錢,要知道你睇嗰一刻最新價錢/存貨自己去翻砌機網/Price HK/親自落腦場睇,呢度嘅價錢/數據只供參考**

購買建議:
— 又要極致平又要打到下機我寧願你買上代二手/隔離AMD

— 最起碼3060Ti起跳,性價比最高。

— 3060Ti同3070有平買平,打後嘅Model強烈建議唔好買丐版,至少ASUS TUF版本起跳。

— 3070Ti唔建議買,原因係改用咗GDDR6X記憶體,比起3070熱咗好多但實際使用上效能幾乎冇乜點提升。除非你搵到唔係丐版嘅價錢上非常有優勢就可以考慮,否則一律買翻3070。

— 3080 12G唔建議買,價錢有板你睇,但實際使用上效能近乎係冇提升,個人諗唔到佢出現嘅理由。

— 3080Ti同3090有兩個主要主要分別,VRAM差一倍同埋設計上3090喺背面係都有VRAM,兩者效能近乎冇分別。如果係專業需求有需要用到24GB VRAM直接買旗艦版3090就OK,如果普通Gamer又想攻頂其實一般3080Ti都好夠玩,而且溫度都相對上穩定啲。當然都係嗰句,咁好彩你又搵到價錢又有優勢嘅3090的話就直上啦。

— 3090Ti…..Err唔知點評論,多咗新12 Pin供電同行PCIE 5.0(?好似係?),個人認為純粹係一個N卡要曬刀法嘅卡,對正常人嚟講冇乜大吸引點,諗得佢嘅我寧願你等40系列,除非錢對你嚟講唔係問題。

— 買水貨顯示卡首選EVGA,有全球保,出事可以自己RMA去台灣。其他牌子嘅水貨就要自己RMA翻出廠地。

— 正常情況下考慮階梯「3060Ti > 3070 > 3080 10G > 3080Ti/3090」

**以上建議純粹係網上意見+網上評測+個人諗法嘅結合,有咩唔同睇法歡迎交流下**
Lm
#1 啲卡既價好似仲未更新?
全部都未更新
個價*0.9 差唔多
3060Ti最平$4080(未來科技)
3070 最平$4450(樂天電腦)
3070Ti 最平$5199(Faroll)
3080 10G最平$6480(G2 System)
3080 12G 最平$6699(飛馬)
3080Ti 最平$7999(未來科技)
3090 最平$11699(Faroll)
3090Ti 最平$14980(未來/G2)
中左1001
推下先
台灣原價屋(兌港幣除以3.79)

3060Ti 台幣13900
3070台幣17888
3070Ti 台幣15990
3080 10G台幣 17990
3080 12G 台幣 28888
3080ti 台幣27990
3090 台幣29888
3090 ti 台幣 64490

3060Ti 港紙3667
3070hkd 4719
3070Ti hkd 4218
3080 10G hkd 4747
3080 12G hkd 7622
3080ti hkd 7385
3090 hkd 7886
3090 ti hkd 17015
想問下除左識人 點樣可以係台灣買返黎
60ti同70差幾乎成千銀
80 10g同12g個價又係咩玩法
3070丐版應該點揀?inno/zotac/galax
之前有個POST 個巴打拎去ZOTAC保等左個幾月都未返黎
又無後備卡借

想知另外2間個保係點

都想知共石同MSI又點保法

如果間間都一樣其實都無咩所謂
https://lihkg.com/thread/3013250/page/1?post=19
個post
有巴打話要3個月
就嚟出新咭先肯降價
屌你老母
代購?
你屌錯老母, 係屌Nvidia 老黃老母先對
屌你老母
原價屋蝦皮商城信用卡付款

填轉運倉地址之後轉運香港
nvidia 我屌你老母個臭閪!
我買A 卡都唔撚幫襯你個仆街冚家產!
想玩GOW同隻狼4k 60 fps 3070夠唔夠做
係囉 80同70差唔多同價
70ti仲平過70
Thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞