NVIDIA 顯示卡閪冧捷報 7 40系幾時先出

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
其實係屈班弱智錢
今代係power limit
不同tier model嘅stock performance都係左不多一樣
爭在高級係top bin silicon同可能cooling用料靚啲
尤其是你特別肯void warranty咁mod張卡的話
加shunt mod同voltage chip setting
咁樣先需要Rog
如果唔係的話 tuf已經夠用
請幫手! 文書機 唔用內顯 唔打機 只想平平哋買張初階displaycard 剩係追求畫質 睇電影邊張好D?
Gigabyte GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6GB GDDR6
Gigabyte GeForce RTX™ 2060 D6 6GB GDDR6
MSI GeForce GTX 1660 SUPER VENTUS XS OC 6GB GDDR6
GALAX GeForce RTX™ 3050 1-Click OC 8GB GDDR6
I7 12700 + 3060ti
600w金牌牛夠唔夠推?
唔打機內顯夠啦, 睇片唔駛顯示卡
所以建議佢買3090ti
而家新砌咗部電腦 用內顯駁電視做mon 唔知點解聲畫都有bugs 之前用廠機有displaycard都正常 想試吓用番card睇吓改唔改善到
拆你部舊廠機張卡上去咪得
on膠膠 未發現bugs之前,以為部新機正常,諗住留都冇用, 掉咗
bugs咩野....
似要換左個user 多過換部機喎
駁電視同soundbar
如果駁電視hdmi睇片,會出現一開始慢兩三秒出聲,如果跟住開多條片就正常發聲
於是改電腦駁soundbar hdmi ,無咗慢兩三秒出聲問題, 但變咗睇某D網頁打開果吓會出現黑屏閃一閃, 睇睇吓網頁又會閃一閃, 試吓重裝粒U driver就正常番, 但reboot 機之後又出現黑屏閃一閃問題, 再將 driver裝又正常
已經重裝過window5次,換過hdmi線幾條
插普通mon試機正常
我之前用廠機i7-8700 1050ti咭駁現時部電視同soundbar都完全正常,
再之前都係有display咭機都係正常
黑撚到 張3070ti
用咗兩個月壞撚咗
試下唔好用soundbar 睇下有無問題
試咗 一樣發聲慢3秒
講明先電視+soundbar+windows係奇怪嘅
咁我用3080都會有d問題, 特別係win11要開atmos佢boot機有時會自動轉左做stereo
你電視同soundbar有eARC會好d, ARC只可以出stereo
插soundbar你要check下佢係咪要off soundbar先插然後先detect到(我係咁)
3080 香港買邊張平 同埋power 買邊度好
唔知點解見到越多40卡延後傳聞,心情越係靚
台積電傳3大客戶齊調訂單 半導體市況雪上加霜
https://www.digitimes.com.tw/tech/dt/n/shwnws.asp?cnlid=1&id=0000638859_23P7Q8BU6YQGPN8X7TLNT
求品牌借鑒
買其他brand 都唔買zotac
點解嘅?
顯示卡界牛魔王
想問係咪今個有教
我有account 依家去到比錢個位 係咪如果唔成功會退番錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞