NVIDIA 顯示卡閪冧捷報 7 40系幾時先出

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
大家不用爭,看情形40應該不會延期,還有減價空間
3080 12GB 係咪熱過 10GB 版? ITX 機可能要買返 10GB...
兩張發熱差不多吧,itx一定會減電壓啦
小心40
老黃份人好仆街
8k gaming吹到乜
Turing 20代吹大效能過10代
今次好多謠言話40代係要靠電源升level
咁我倒不如自己喺30代shunt mod佢算了
去40我可能要升埋火牛
一出新卡又要捱炒價同fight bots
我而家仲係用咗十年之前嘅GPU
thanks 兩位
黃生想cut單了: 到時搶唔到40卡嘅,乖乖地同我食咗30卡佢
NVIDIA reportedly wants to cut TSMC orders for next-gen RTX 40 GPUs 5nm wafers amid lower demand
https://videocardz.com/newz/nvidia-reportedly-wants-to-cut-tsmc-orders-for-next-gen-rtx-40-gpus-5nm-wafers-amid-lower-demand
如果係用緊十代同二十代的話
我會繼續等40代出
再等30減多啲
買左不過paypal比錢 好似收6900
5900就冇咁吸引
peak power可能唔夠 打打下機會shut down
唔該直運的話係其實係 700 USD
即係3080 msrp價
如果當佢係兩年之前嘅GPu就真係唔抵不過
呢個當佢係12G算少少升級
同樣計番之前嗰個msrp都算ok啦
可以等得的話就再等下30減下價
undervolt囉
不過用唔盡張卡可能會差啲
NVDA又重演礦潮過後股價腰斬,不過今次有機會腰斬完再腰斬
想問700W金牛 R7 3700X
如果買3080 12G夠唔夠推
應該唔夠 冇記錯官方建議750w 同埋有人實測峰值好似會過7xxW所以要穩陣都座低用800
amd 冇intel咁食電其實夠
官方建議全部都係預多比你
EVGA帳號申請要用電話喎,佢唔俾我過
我仲算半個新仔,願聞其詳
應該話香港班代理正仆街
香港買3080 rog suprim 又抵過佢地好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞