韓國電影集中討論區 (16)

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
終於睇完,有啲悶,劇情一啲驚喜都冇 人物描寫又冇乜,全部靠啲大路事件去推進,冇咗北寒諜戰文戲武唱嘅功架 係勝在製作水平高,啲場面拍得好有電影質感,最好睇係長鏡頭槍戰同掃平唐人街
同埋韓國一拍啲跨國題材嘅戲劇就好易水土不服,知道佢地想國際化,但每次睇都覺得好kam(特別係涉及英語國家嘅時候
最近Netflix原創都冇乜好睇
對上一次覺得好睇已經係少年法庭
原來金漲善簽咗wme
https://deadline.com/2022/09/project-wolf-hunting-director-kim-hongsun-signs-wme-1235121921/amp/

Project Wolf Hunting was the first Korean film to play in Toronto’s genre strand since Bong Joon-ho’s The Host in 2006. The film’s South Korean opening is set for September 21, with an October 7 release slated for North America.

Thanks
如果有更詳細訪問就好
我都係咁認為 但係我上面咁講俾人負皮
劇情走向基本上都預料到
人物描寫同內心戲又無咩
黃晸珉發揮俾成套劇劇情限制晒
睇開韓國電影就好難唔攞呢套去同以前成功嘅犯罪電影比較
結果係有啲失望
郭度沅因涉嫌酒後駕駛被警方立案。電影《消防官》和劇集《Villains》進入緊急狀態。目前兩部作品都已結束拍攝等待公開。

《消防官》2年前完成了拍攝,在電影院恢復正常運營後,正在調整上映時間。業界人士認為郭度沅劇中作為主演,已經是2年以上的「陳年」作品,因為此次事件會謹慎考慮上映問題。

《Villains》最近已經完成了16集的所有拍攝,當初以2023年公開為目標,已進入了後期工作,能否按照計劃進行還是未知數。業界人士認為在犯罪電視劇中飾演腐敗刑警的郭度沅也不可能全部被剪輯掉,儘管這是一部OTT電視劇,但也不能忽視大眾的犀利目光。
由崔岷植、孫錫求、李東輝、許成泰主演的Disney+原創劇《賭場》公開先導海報。本劇將在11月上線。
《賭場》講述成為賭場之王的一個男人在失去一切之後以生存和生命為賭注,重新回歸遊戲世界的故事。 ​​​
我好驚呢套同賭場風雲差唔多
4條煙呀!
威力加強版
我都係
人生太短 出手要更大
因涉嫌酒後駕駛而被揭發的郭度沅將全額返還去年拍攝的"根除數碼性犯罪"公益廣告的出演費並刪除廣告,因合同上有「維持品格的義務」的條款,但郭度沅違反了該義務。

諗起阿嬌
【新片海報】《給自己的情歌》

老婆竟然要老公幫佢尋找初戀情人?拎住幅超過30年嘅舊照片齊齊踏上尋找初戀之路!
你同我嘅每一幕喜怒哀樂,都係人生中最閃耀嘅禮物!

💃🏻🕺🏻被譽為韓版《星聲夢裡人》 又跳又唱 重投初戀懷抱
🎼《炸雞特攻隊》青龍影帝柳承龍 x《天空城堡》韓劇女王廉晶雅
🎵 不論初戀、熱戀定係種種甜酸苦辣,都一定搵到係屬於你同我嘅共鳴!
🎶 回望自己的YOLO人生 一齊實現人生十大check list !

10月20日 初戀啊!我要初戀
#給自己的情歌 #柳承龍 #廉晶雅 #邕聖祐 #YOLO #Lifeisbeautiful #인생은아름다워
會唔會老土到個老婆就係個初戀情人
又係呢啲twist
呢套好似倉底咗好耐,估唔到安樂買咗
幾時上Hunt等到花兒也謝了
今日睇ig先見到班演員宣傳
估唔到有片商買呢套
未睇預告以為高先/ 洲立發行
原來今日出VOD,香港仲未有映期
其實點解韓國電影要咁早上VOD?
外國片商唔會有意見
佢上次拍韓國電影係咪同金基德?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞