韓國電影集中討論區 (16)

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
田禹治啲反應好似都係幾兩極下
我未睇,睇完外星人想睇返
反教主?
駛唔駛跪地切腹
之前犯罪都市有12m咁多,我仲以為幾反映到娛樂片喺當地有幾渴市

同樣其實我諗起古天樂
做行業先驅者真係要好有膽色
當然韓國經驗多好多(/外星人內餡雕琢好好多)
教主只得一個
就係黃毓民教主
Megabox Puls M上映安排:

8月《狩獵》 李政宰、鄭雨盛
9月《交涉》黃政民、玄彬
第四季度《目標》申惠善、姜泰伍
明年《夢想》樸敘俊、IU
明年《對外保密》趙震雄、李聖旻、金武烈
明年《波哥大》宋仲基、李熙俊
明年《逃走》李帝勳、具教煥
明年《你和我的季節》陳善圭、金東希
明年《首爾之春》黃政民、鄭雨盛
明年《交叉》黃政民、廉晶雅
明年《禍亂》宋仲基
話說肥仔雄呢幾年都減產咗,好耐冇見佢
韓國暴雨,會唔會影響我jjlee 票房
緊急迫降還好典型大片套路但係都不外乎後面會拖戲同煽情 睇完成套戲淨係記得任時完做白卡佬
隔離討論po瘋狂恥笑個ending
你和我的季節
首爾之春
已放晴,等cgv出觀眾評分
Golden Egg 94 我jjlee有望break even
開畫9萬2
特別出演已經可以開多一套戲
清潭洞夫夫為套戲賣身跑綜藝,碌爆人情卡
全明星陣容:韓在林、宋康昊、李秉憲、全度妍、金南佶、任時完的電影《緊急宣言》被坐實票房造假

網友發現8月4日該片深更半夜有3萬人次的幽靈場。對此片方相關人士回應說這是技術測試,不計數的。然後網友發郵件問了「電影振興委員會」並得到回復
——
你好,這裡是電影振興委員會的電子計算運營室。我們確認數據後的結果是,這一數據是不是深夜上映活動 在我們(觀影人次)統計網上無法確認,確認的是Megabox方傳送的是正常售票數據(會反映在預售、觀影人數上)。
如果這一數據是深夜上映活動數據的話,在測試之後傳送取消售票數據的話,就不會反映在預售、觀影人數上,但是我們統計網上沒有Megabox方傳送的取消售票數據。謝謝。
——
因為這3萬的測試,8月4號《緊急宣言》上映的第二天反映進去了1.7萬人次。《緊急宣言》位列當天第一 ,領先《閒山》1.3萬人次。
韓國都造假
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞