韓國電影集中討論區 (16)

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
講錯,9萬2係預售,開畫係21萬
Golden Egg係咩嚟?
仲唔係baby driver + 極速快遞
有冇人睇過《小小委託人》?《無聲吶喊》同類電影,勁虐心
閒山在笑

Megabox駛唔駛
有分心果個傻仔刑警高庚杓 睇完呢套先識佢
劉亞仁
佢真係呢代起碼亞洲男演員天花板
最尾郁頭果度係咪致敬Jim Carrey head dance 試當真都有玩過
張震幾能正
派雪條jm9 俾蘇泳康把扇我好過
都話有嘢送
天外飛冰
派張明信片都好
CGV網站由買飛入場嘅觀眾評分,通常95以上係好撚好睇,90以上可以一看,90以下就好麻麻。
近排top gun 99,犯罪都市2係98,閑山95,外星人87,緊急宣言81,decision to leave 93,Thor 79。

近排戲飛貴咗,韓國人依賴口碑入場,金蛋係其中一個指標。
啲分俾得咁鬆
香港幾時真係會反拍 關公大戰外星人
好似得好壞之分,除非好爛否則都傾向俾golden egg
屌你黃正民駛唔駛p到咁
執圖執到差啲認唔到
開圓方6號院/thx院+特典 我會睇多次
樸贊郁執導,湯唯、樸海日主演的電影《分手的決心》被選為第95屆美國奧斯卡最佳國際電影的韓國電影參賽作品。

此前《戀煉》(導演姜瑞坤)、《分手的決心》(導演樸贊郁)、《致敬》(導演申秀媛)、《非常宣言》(導演韓在林)、《代理人》(導演是枝裕和)、《扭曲的家》(導演姜東賢)、《閒山:龍的出現》(導演金韓民)等作品參評,最後《分手的決心》被選為韓國電影代表。

電影振興委員會表示,參評的作品都是具有充分理由被選定的作品。特別是在很有藝術性,這讓人感到鼓舞人心。但是考慮到奧斯卡電影獎的特性,除了單純的藝術性之外,還考慮了導演的知名度、作品性和導演能力、在北美市場大賣的可能性,還考慮了海外發行公司的宣傳能力。從這一觀點出發,大家一致認為《分手的決心》是最妥當的。
個spectrum都幾窄

講到戲飛貴咗,之前戲飛大概幾多錢
有冇學生飛/長者飛之類嘅票價優惠
湯唯
原來下女誘罪果年揀咗密探
係咪因為金洪戀比人杯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞