韓國電影集中討論區 (16)

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
請多多支持HUNT

呢套都上咗架,聽聞係低配版hardcore henry
有幕打交睇到我眼都突埋
呢期幾套「大片」都睇曬,我咁排:
外星人>分手的決心>Broker>緊急迫降
睇完都唔知關祖宗咩事(暫時),又冇膠嘅成份,9唔搭8
安樂有個祖宗人物介紹
開頭仲有汝彬客串
其實只係古代,唔關祖宗事
太古moviemovie見到有呢種宣傳單張
好後悔冇買星期六大院場祖宗膠戰外星人
呢套戲喺大銀幕睇先係最佳食法!
除了姜濤及Jer涉足影壇,隊友Anson Lo亦同樣歌影視三線發展。據知,Anson Lo原本將拍攝一部由韓國著名導演執導之電影,投資方正是其處男電影《假冒女團》之電影公司「宏寰文化傳播」。記者就此事聯絡該公司代表黃永峯,他承認跟Anson Lo方面曾初步傾過,但因尚未落實故沒有任何新消息,至於何時開拍?他表示:「因為韓國疫情問題,導演都唔知幾時可以嚟到。」

由於黃永峯早前曾在公開場合透露會跟韓國導演郭在容合作,故有指Anson Lo新片導演正是對方。郭在容當年拍攝韓片《我的野蠻女友》、《假如愛有天意》令韓星全智賢、孫藝珍爆紅,今次拍攝港產電影,定必擦出火花。
尋日THX院睇,勁正
dklm垃圾到癲 個偽一鏡會唔會太偽,CG又假,動作又柒,成個畫面lag曬機咁 實時兩個鐘做齊上山下海、飛天遁地、肉搏、槍戰、追逐、喪屍、陰謀、叛變,都痴撚柒線
精彩,好驚喜
套戲被安樂改個閪名玩死

世界觀同細節鋪排好有心思,製作好精良
一啲以為純粹搞笑嘅角色/情節都有料到
未來過去、古今交融,彷荷里活又保留到自己本土味
開頭無疑花咗唔少時間講鋪排唔同時空,慢慢漸入佳景,去到最後茅塞頓開,我覺得個劇本好有誠意

我會評佢係今個暑假最出色嘅blockbuster
有得揀,上正場有大場一定要睇大場
宏寰出品,一定把能!
未睇前以為元素太雜會搞到四不像,睇完覺得導演每條線都寫得清晰有條理,雖然有人話拖戲,但成個過程一啲都唔悶,搞笑、動作、文戲都不斷吸引到你睇落去,最尾古今兩條線cross埋一齊勁爽 每個出場角色都有作用,唔係好似緊急迫降咁成班工具人 唔知下集會唔會玩埋未來
本身以為古代現今係獨立
去到最後
希望第二部有多啲濕9法寶睇
古代好似睇緊聊齋咁
直頭係A級cg
金海淑實有野講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞