韓國電影集中討論區 (16)

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
韓素希會唔會變第二個雪莉
https://lih.kg/3109435

屌你老母真唔真
新一代韓國女演員之中好睇好佢
覺得佢好有可塑性
諗起分手的決心首映
有戲迷屌有啲衰性罪行嘅男演員可以出返黎撈
金敏喜連首映都唔出得
性罪行嘅男演員係邊個
佢親自否認咗

應該冇事嘅不過佢最近拍劇差啲整親眼
李璟榮,吳達秀
希望佢身心健康
睇完以吾之名睇過吓佢嘅訪問,知道佢家庭背景有啲慘
睇佢ig,無諗過佢啲畫有咁嘅解讀
最緊要人無事
公海好多佢啲畫 少恐怖
好多負面嘅推測 希望冇事
之前碌佢ig睇下啲相啲畫,感覺似係文青藝術撚
頭先睇完個post嘅解讀,由頭再睇成個脈絡好恐怖
答梗係咁答,唔通爆大鑊
這是朴贊郁首次代表韓國征戰奧斯卡。韓國一直到 2018 年才首次以《燃燒烈愛》擠進短名單,並在隔年突飛猛進的以《寄生上流》獲此獎,更突破外語片的歷史紀錄成為史上第一部拿下最佳影片的非英語電影。

原來Burning先第一次入final
睇完公海 好不安
有冇發生過都好,對佢都係傷害
心理健康點都有啲問題
金高銀加盟《黑祭司們》張在賢導演新作電影《破墓》,合作崔岷植,飾演巫婆,電視劇《小小姐們》即將殺青,電影將於10月開機。

該片講述收到巨大金錢提案被請求去遷墳的風水先生和與他同行的巫婆、入殮師之間的驅靈驚悚故事。崔岷植飾演風水先生、金高銀飾演巫婆、李到晛飾演入殮師。

原計劃去年秋季開機,後來因崔岷植下車電影《夜貓子》轉拍電視劇《賭場》,打算22年秋季再拍攝《破墓》。因為電影需要包含秋季的背景,雖然預定21年秋季開拍,但是因女演員選角及劇本修正的問題延期至22年秋季。
HUNT 今日收21萬,累計61萬,今日上映屏數輕微增加,靜候週末100萬認證
有咁多港產片嘢咩
噏得就噏
明日戰記=科幻版掃毒
外星人退到票房第10,完美收皮
點解會咁慘
要搵人出po人生攻擊柳俊烈,跟住柳完美回應,咁樣或者勉強救到少少票房
話說安樂好似力谷呢套之前路過圓方 見到戲院搵咗好多個我唔識嘅藝人喺度拍嗰啲推介短片
講緊外星人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞