[A/I]《Another Eden:穿越時空的貓》(56) 1001 記得開post

1001 回覆
3 Like 0 Dislike

送啲俾你
其實托托劇場長遠黎講可以換晒所有野
係咪應該滿足條件就即走,連通行證都skip (除非白帽夢書)
必中同無視耐性係兩樣野嚟
你唔miss唔代表敵人冇得抵抗
然後敵人0抵抗又唔代表你唔會miss

另外....新副本係有得升天冥再抽選角色
無視耐性唔等於必中?
例如塞爾傑閃光會有王上唔到痛?

即係集中帶一條友就可以升快D

終於有時間做番中二槍個任, 呢個角色真係好正
有好笑嘅有感動嘅
閃光本身係100%中再加無視耐性
賽爾傑閃光係分開寫必中 + 無視耐性
如果「必中」係必上異常嘅意思,咁應該自帶無視耐性效果
所以「必中」只係內置命中率100%?

青蛙水龍斬冇寫必中,但都好似未試過上痛失敗
技能必中唔包括敵人耐性,所謂100%係理論值嚟
紫槍嘅冥界搶擊都係100%中但會被耐
青蛙都係無視耐性,我喺迷宮入面check唔到技能點寫,舊角好似唔係全部寫得咁清楚
出黎check
而家個理解係咁
異常攻擊最終命中率 = 技能內置命中率 - 被攻擊對象耐性
:異常攻擊最終命中率 = 技能內置命中率 - 0
必中:只係內置命中率100%,並非最終命中率100%

但青蛙、顯武蒂亞朵拉實戰上痛(無視耐性)好似未試過miss,結論
1. 其實內置命中率100%,只係冇寫明必中
2. 好彩/睇漏
3. 其他
你點刷的

可以逃岀幾多次?
啱啱由迷宮出來
青蛙同蒂亞朵拉都有寫無視耐性, 冇寫必中但其實內置100%, 所以一定上到痛

異常攻擊最終命中率 = 技能內置命中率 - 被攻擊對象耐性 >>對
異常攻擊最終命中率 = 技能內置命中率 - 0 >>錯
必中:只係內置命中率100%,並非最終命中率100% >>對
課長碎石買票狂刷.................
3次.....btw完成20層反而拎唔到呢個報酬
想問做哂任務拎哂石板開新區

新區做哂任只係開傳送點

咁係咪求其做岀口任務升天冥先係最有效率?

反正做任咁麻煩又冇野送
頭先張白卡差一層去到終境
無視耐性:異常攻擊最終命中率 = 技能內置命中率 - 0
cut and paste 食咗字
暫時理解係咁
反正脫出點都有5個獎牌
刷天冥過程遲早救到小美/買齊野
見販賣機白色帽(夢書)先搵通行證個寶箱
正確
不過唔確定有冇 無視耐性但命中率非100% 嘅角色, 咁嘅設計亦冇咩意義, 俾得無視耐性你就係為咗俾你確定上到狀態
至於命中100%但會被耐嘅就一堆...
救到小美又點?
救左 好似冇乜特別
繼續刷呢個副本可以快少少
不過唔確定有冇 無視耐性但命中率非100% 嘅角色, 咁嘅設計亦冇咩意義, 俾得無視耐性你就係為咗俾你確定上到狀態

所以我最初先當無視耐性=必中

至於命中100%但會被耐嘅就一堆...

例如邊隻?
印象中冇點見過寫明「必中」
同埋你係邊度睇水龍斬/殘酷鮮血本身命中率100%的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞