[A/I]《Another Eden:穿越時空的貓》(56) 1001 記得開post

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
睡前有黑貓, 真晶了撒花
其實唔難
好難Normal Stage都己經要重打好多次先過到
好似ex2 3打最耐
ex4可能咁岩一搵到配布一陣就過左
點先會有詩人企喺度
做完煉獄界群像會出嚟一次
Ex2 諗到點打
但冇復原礦石換靈晶
想請問大大有冇打地迴生EX2
8妖以外全部Ex未打過
今晚試下
要復原礦石就無計
就係唔想打
換黎做咩
打王用配布
理論上打150隻深海FEAR會用夢見
實際上冇落過深海1個星期以上
深海有配布版喎
乜原來你有打算要150
打1次就挑戰機制
打150次梗係越快越好
叉唔到更加唔想試

講多少少
配布挑戰有3個原因

幾肯定設計機制條友係試好一套迴圈,配布啱啱好打得贏 (MP, 回合限制等)
配布挑戰就係嘗試搵返設計好個迴圈,類似玩Mastermind咁

二來YouTube D配布片好多都搵笨,配布都係想用大家都有嘅條件下過關姐
然後花式偷雞,古拉要2個徽章唔講,某回合賭運200速要快過220速先work唔講,有35力35速徽章唔講,用月界防具當異常無效唔講 (其實唔肯定算式,可能某D隱王真係做到100%安全)

三來遲下會寫隻roguelike RPG
啟發下點設計boss機制
1隊打得晒3隻,每隻幾T都有興趣嘅
得伊娃、赤套,冇女坦係咪做唔到
赤套AZ都係得5回合左右, 完咗連個陣都冇埋
用佢就要注意回合數

我果隊係開場半條AF做哂開陣+開AZ+增傷+一招打到鎖血
我一路都覺得360舊垃圾先換到連擊晶係bug黎
扮手殘
露晒底
真手殘
AF 1111 2222 3333 打咗14x*3隻 都仲會撳錯重開
EX1已經打到嘔泡,啱啱好15T過
聽日先試EX2
第一次玩到要咁樣裝靈晶

佢老闆琪德偷同星之子招挑就夠
唔駛月護
我怕死出左
搞到賽爾傑唔夠魔打星之子隱王打左半個鐘

把劍仲勁過極彩好似
唔夠碎片?
對面兩隻地水晶固傷2000,海蕾娜都打到1000,星之子要5000血挑釁
真證+900血,再加3粒+300血靈晶

同埋EX2條件:只用AS係咪玩鳩我
得5隻配布AS
點睇都要靠大量毒害之力<杖><槍>搭中毒加持礦石打
根本冇咁多毒害同復原礦石,三個月之後再講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞