[A/I]《Another Eden:穿越時空的貓》(56) 1001 記得開post

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
竟然係+hp靈晶

我就係因為冇as風屬輸出角搞唔掂先問你點打
腳:伽流、古拉、魚妹、謝拉、紗希

王風弱點地耐性,即係古拉玩晶
正路唔會開突陣,應該開火陣 + 裝火攻擊技能靈晶刷條 (AF前半刷條,後半輸出)
就咁睇日網wiki,4波單隻王,即係唔駛背水礦石,輸出裝狙擊、中毒加持礦石
古拉月之狼犬、魚妹奇襲多段攻擊,搭粒連擊礦石
20T + 每回合回30MP,薔薇之棘未必夠MP用 (要用就搭愉悅防具)
杖之祈禱<杖>、激流之力<杖>、毒害之力<槍>應該必用
毒害之力<杖>要大量
HP最大時強化<杖>實際試過先知 (全員中毒,要AF期間用一次回血技;估計多數會用,順便裝渾身防具)
冇琪德,唔夠減傷可能要用力/智之詛咒
杖角太多,應該要用埋亞空先夠武器用
預咗要計算古拉瘋狂之力同謝拉鶴立雞群時機先 (珊瑚會消耗)

大方向係咁
Good Luck
結果要用其他屬性打
不過亞空杖未打到,其他杖都幾廢, 靈晶毒/痛杖都唔多夠

大大覺得連擊礦有用咩裝咗打一下都係得1%, 成日覺得呢粒野好唔實用
有d角打5下=多5%
我得2粒毒害<杖>,唔駛試都知唔夠,所以暫時幫唔到你

連擊礦石係講緊每hit多1%
EX2 效益應該係中毒加持 > 狙擊 > 薔薇之棘 > 連擊
假設唔夠MP用薔薇之棘,都會配連擊
EX2 AF唔會長(火陣得火攻擊刷到條),
當打到4次月之狼犬/奇襲,都係多12+12%,叫做好過無
(唔肯定奇襲AF加乘食唔食到礦石效果)

不過hit數夠多嘅話,分別就好大
同一個setup, 圖1冇連擊礦石,圖2有2粒連擊礦石

上面個case講緊未optimise輸出傷害 (速度、隊伍次序),賽爾傑打唔到最後一下,否則輸出差距應該仲明顯

我打蘇菲都係靠連擊礦石谷Combo,無陣打1.3億(得賽爾傑同阿佐美係輸出,另外2條友純刷條刷Combo)
我自己都唔夠裝備/角色,冇辦法啦睇吓抽到角先定等到as阿佐美先...

謝大大示範,原來同一條af可以多成百幾%
莉維雅奇襲係惡D, 全體3次攻擊仲有Combo加乘
示範仲要打4隻 + 2粒連擊

深紅之針、風塵狼破都係連擊礦石好朋友
嗰個乜撚野迷宮點先為之畢業?
貌似刷隨機能力裝備 (Diablo隨機屬性, MH護符咁)
https://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn=29220&sn=63076
已又屈服轉as桔梗同千代

係咪可以留返聽日更新完用
如果有個位可以睇邊d人未升滿lv就好
有時轉左as es之後用番原版
隔幾年就唔記得左未升lv
仲有專武 都唔知邊隻未打
又原版又as
顯武check圖鑑
王冠 = 打完10級顯現
大佬 有料到
今日幾乎朝九晚五都係攻略緊面靈氣+鬼蜘蛛
本來唔係組磨隊,但最終都打咗67回合
更新係UTC3點, 你係UTC5點幾到期
聽日更新後有咩疑問 建議可以睇咗呢度先:

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=29220&snA=6389
早知同你講我個打法
配布冇靈晶43T

重點係古拉瘋狂之力100%魔法暴擊,食埋翠晶之杖10%屬攻可以一次AF殺晒4隻面靈氣
我冇打算磨,記得你十六妖幾乎都係磨隊,先冇問你
點知你竟然仲少回合過我
https://www.youtube.com/watch?v=9MU5bAjtyvQ
無聊search小藍

磨隊水拳
冇理解錯嘅話20T後一招自身力智速100%,一招12倍攻
你又有新玩具

唔用展技就玩星海陣磨到2046
聽日唔中雷斧即刪
係喎...星之子打左半個鐘
冇睇到回合
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞