點解8 90年代日本動畫會咁高質?

286 回覆
75 Like 27 Dislike
全世界大愛左膠當道 全世界創作都會一齊淪亡
以前CLAMP ova好撚勁靚
我淨係覺得Eva之後日本故事主角都係毒撚性格陰沉
1)果時日本有錢,可以用好多錢黎整OVA
2)唔高質既唔會有人keep亦唔會有人去記,你而家唔會搵得返
以前數量比起而家多好多
比較好奇各位睇過幾多上古年代嘅動畫
因為富野一早就知會有一班仆街走去吹奏自護大義
所以寫死自護屠殺50億宇宙人民

點知呢個世界仲係有成班仆街唔睇設定去吹
呢幾年好返啲啦
早10年8年真係無一套睇得上眼
0083淨係睇到自護係雙重標準同戇鳩
恐怖份子即係恐怖份子,無得救

一群條約前鳩用NBC屠殺side 1,2,4,5平民
條約後又偷用核彈(馬克貝一次,0080一次)既屠夫
係自護公國已經無左,南極條約失效之後出黎講到聯邦軍有一部搭有戰術核既MS好似有咩問題咁

然後鳩丟殖民地又搞到聯邦鷹派抬頭
宇宙人民真係多得呢班自護撚唔少
86上神枱真係得啖笑
中學生寫政治戰爭種族議題 寫到尷尷尬尬
bug多到 人物心理描寫又矛盾
不如作者專心寫返愛情劇
更加尷尬係啲fan周圍吹棒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞