風劍8頂降+8000風卡換風劍9次降

1001 回覆
132 Like 10 Dislike
直頭都睇到火男用風鞋上s揀加速度。但宜家討論既點係:

(我無get錯既話)巴打認為上s揀加速度會令下s既魔鞋更勁;

我就認為上s揀加速度並唔會令下s魔鞋更勁,因為魔鞋本身跳過加速階段直接上高速(當然上s加速度下s魔鞋無問題,係個人取向,但似乎加速度並不影響魔鞋效果)

可以睇下條片最後幾十秒火男殘血去左右下角,用魔鞋直接上最高速避開左火女飛鏢
答案係會更勁
風鞋同火鞋用魔鞋效果都已經好大分別
如果你加速度基數高
魔鞋加速起步嗰下係會直頭快過最大速
爆發力超勁
F12同時出房
見個fd困能住笑能到仆街
快過"最大"速度,咁仲要"最大"速度黎做咩呢
順便一提
魔鞋效果係加速度x3
你50x3就150
100x3就300
加速度越快,越易玩飄移
用分身玩過
對方PM我係咁屌老母
因為真係兩樣野黎
所以你見魔鞋user係一直a黎快速移動
魔鞋效果係加速度X3, 清你喺邊度睇到的, 可以分享下嗎, 係真既話我都想學下野
...其實會唔會係佢地只不過想保持個魔鞋效果呢
我印象中魔鞋 = 加速度x 3倍
我意思係 火鞋9
當原本屬性加速度 90% 最大速度18%
上S 加速度45%
下S 魔鞋6秒 36%

屈完魔鞋S = (90%+ 45%) X 3 = 405%
代表容易d玩甩尾飄移(要不停chok A)

如果風鞋9 原本屬性 加速度18% 最大速度90%
上S 加速度45%
下S 魔鞋6秒 36%
屈完魔鞋S = (18%+ 45%) X 3 = 189%

咁你問最大速度 係咩?
代表長禁實A 制跑完一段距離
當你跑 200米
風鞋9 輸頭20米 (輸起步扭力)
但後面180米佢用最高時速同你跑(最大速度90% = 馬力)

火鞋9 贏頭20米
但長禁實A 跑180米
時速唔夠人快(最大速度18% = 馬力太少)
贏頭輸尾

亦都解釋左係game 點解個個買魔鞋
上S 都一定要加速度
結論係台灣ser
隻game當時說明講既
打任務咪有金鐘罩呀3連嗰d野可以買黎用既
魔鞋都有得買
當時個說明係發動期間內加速度3倍
利申冇圖
風鞋輸頭贏尾,火鞋掉返轉呢個我明。
但魔鞋=加速度x 3倍請問係喺邊度搵返黎先,我都想見識下認真
係真係利用個加速度飄移令你難觸摸
維持效果當然都係
ching講晒我既意見
咁要睇下先
因為我由頭到尾都講緊呢樣野
不過另一個巴打好似唔明最大速度 vs 加速度分別
我對號入座啦。

最大速同加速度分別冇問題喎 我唔明既係岩先你話上s加速度會影響下s加速鞋效果喎

再問你魔鞋=加速度x3 喺邊度黎你又答唔出

咁宜家另一位巴話喺卷軸商店睇到,咁宜家唯有睇下係咪囉。當然佢話上s加速度下s魔鞋既加乘會突破"最大"速度我就有所保留既,除非出面有片比較啦
所以我係之前咪答左你
加速鞋 = 將加速度 X 2定3倍
我記得係有條公式
但醒唔起做任務時買卷軸
可以睇到加速鞋係3倍
台灣ser 都執左笠15年
唔記得好正常既
點做到
邊個私服咁順
土女用風劍好咩
水劍屌打你
高角土女攻擊敵人係吸hp mp bp
變相唔洗停低回
土女用風劍攻速都快
都幾難防
但你無講係喺卷軸買嘛,果陣點知你係咪老吹

咁上面位巴就話卷軸有,咪只好有時間上去睇下囉,至於加速鞋加到突破"最大"速度我都係保留態度架喇,當年玩都見人一路跑一路chok, 但於我並無特別快左。當然如果有片證明到我都好歡迎既
火鞋魔鞋s 個精粹係玩甩尾再偷襲一下轉彎走人
唔係用黎同人鬥快
除非你玩細火場用傳送點
1秒chok 幾次魔鞋
下下屈起步咁先至快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞