[KPOP] K-POP 2022討論區 (23)

1001 回覆
2 Like 30 Dislike

有無手足幫幫手放翻佳藍姐喺C位岀道
我覺得佳藍姐bully101無C位 天理不容

C位俾카즈하 啦
Theqoo尋晚有個熱門post
講有個男學生比其他男同學性暴力
入咗醫院 學校一開始判咗2號
家長上訴 改到5號
2個星期後受害學生因為太大壓力
患上急性胰腺炎死亡
https://theqoo.net/2460340394
Jimin 換fromis_9件bully狗造假西李采映咪得囉
個國會議員宜家仲走去backup佢 就真係傻
那舊屎上身
咁先2號
痴撚線.... 由學生時期價值觀已經扭曲到咁
姐係5號濫最少同性暴力同程度
班fans算吧
完全唔敢駁防彈唔交保費
係有個衝出黎柒派膠貼圖
玩花滑果然有十個,十個都係hehe
Cls 整死人先5號 要坐監啦吓嘛
有冇睇少年法庭, 就係講韓國呢啲死o靚仔女既野
應該係家長上訴就變5號咁就可以教育埋家長
5號之後先再死人?
呢個故事教訓我地
講乜都得
但唔可以講打敗IVE同討厭張元英
5號完先死
但2號嗰陣已經入咗院
係唔可以笑櫻花個鼻
傻仔
又關B.I咩事
依家睇番Jimin真係好無辜
白卡婆幾時死

【Theqoo熱帖】[HYBE:「LE SSERAFIM金佳藍沒有校暴行為,依然受到5級處分」]HYBE發表金佳藍校園暴力相關立場文後,edaily報社就5級校暴處分向HYBE進行了詢問,HYBE方面回應表示:「沒有任何物理性的暴力行為但依然受到了5級處分」,並表示:「校暴委並不是法庭,不同的案例,不同的學校,不同的地區,不同的負責人都會以不同的方式進行和判定。」

「當時金佳藍的母親認為學校的引導是對孩子最有幫助的,方向正確的引導,因此並未申請對處分的反駁程序。但對於校暴的處分和等級判定沒有提出異議的決定讓父母現在感到十分後悔,她們只是選擇了當時認為是對孩子好的決定。」

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞