[KPOP] K-POP 2022討論區 (23)

1001 回覆
2 Like 30 Dislike
【N】KBS捏造林英雄分數被群眾舉報並委託警察廳調查
因造假爭議而擴散的KBS2音樂節目《音銀》受到了舉報。
市民A某向廣播通信審議委員會敦促向KBS下達行政罰款處分,並於20日表示:"因為判斷KBS對林英雄的'偽造記錄嫌疑'和有漏洞的'音銀'的解釋有必要進行徹底的調查,所以委託了警察廳進行調查。"
A某指出:"林英雄的歌曲《能再次相見嗎》在5月第2周的統計期間至少在電台播放了3次以上,但卻連1分的播放分數都沒有得到。LE SSERAFIM出演KBS《人間劇場》《豪華轎車服務》獲得了5348分的播放分數,但相反出演了同一節目的組合Treasure和IVE卻分別只獲得了14分和21分。"
得罪晒啲阿豬媽
LM
受害人律師係咪話hybe再唔認就公開證據?
櫻花啲黑粉嚟?
真係飯櫻花應該更加想牙濫死啦
又西櫻花又拖累成團
牙濫今次死唔去櫻花遲早造低佢
有可能
見到話係市民A向放信通信委員會舉報同委託警察廳調查
舉例歌曲播放3次以上0分 LES唔識串可以拎5348分 而同一個節目嘅Treasure同IVE就只得21同14分
A亦舉例MNET PRODCUE造假而判有罪同有期徒刑 認容今次音樂銀行0分事件係民主主義同社會公平競爭問題 所以希望警察廳調查確立民主主義和法治主義秩序同埋去國民申聞鼓要求警察處理
奇文共賞
仲要有2個正評

果然有咩idol就有咩fans
終於上水❤️❤️❤️🫶🏻
牙櫻都有啲運滯 頭頭碰着黑
10年好運已經行完
做得好啊
好彩今次得罪埋林英雄咋
如果唔係邊有咁多狙擊

我就係要呢d
點解韓國啲學生咁狼死講緊以前band5都可能有機會出一兩單欺凌
韓國係不斷出呢啲新聞
😅
前後輩文化 年紀大就啱晒
咪就係
Hybe 篇聲明講到個制度唔公平唔公正唔公開咁
得罪政府仲唔出嚟幫手認證?
等contract完姐
大家覺得如果牙葉退隊
佢適合入邊隊定係solo出道
jyp爸爸表示想要佢,彌補失秀智之痛
好多花生食
佳藍姐個單唔係同歲?
4級係歐打6個鐘 逼飲尿 食煙頭加埋
唔係剩食煙頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞