[月經] iOS集中討論區 (200) 15.5 RC, 期待6月iOS 16 beta

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
發佈會前啲報道話可以改相機、電筒嗰兩個位
點知流嘅
XR以上

iPad好似冇
無知想問下iphone備份去電腦,假設我部iphone已經用左256gb,咁我部電腦係唔係起碼要有256gb空間做備份
本身個backup都唔使幾多gb
唔係 佢淨係會backup app data 30-50GB一定夠
我64GB電話 backup得嗰3GB
想問多小小,你話剩係backup app data.但我成部電話佔最多係片同相,差唔多180gb,咁會唔會有影響
相嗰啲你掉上iCloud啦 方便好多
遲啲應該都會搞搞,不過好奇想知個原理係唔係啲相有幾gb就要預返咁多gb做backup
有無人test左iPadOS?
用mini個新多工 主畫面會唔會縮到好細?
如果啲相冇上cloud 咁你預200GB
mini冇新多工
限m1機
Thx bro
Think too much
Mini 6咩新嘢都冇
試過因為用beta唔整
叫我downgrade返先
想知非m1 pro output會唔會有16:9
mini 6試咗冇
驗證左 非m1機唔需要升? 升黎無意義
Btw有冇人覺得apple依家啲產品啲顏色選擇完全亂嚟
以前如果我想買銀色
係可以買齊一套銀色嘅apple嘢
想買金色又可以儲齊一套金色

依家冇咗呢樣嘢
我無呢個煩惱,我永遠都係只會買最經典既silver

space grey係就係型,一揩花少少就好覺眼,搞唔掂
最弊依家連銀色都開始唔係成日有
iPad Air /mini已經變咗星光色
今次MacBook Air 同時有銀 星光
如果將星光換另一隻新色就好
記得掉上icloud後stop sync
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞