[月經] iOS集中討論區 (200) 15.5 RC, 期待6月iOS 16 beta

1001 回覆
4 Like 4 Dislike

整咗個Google Form
可以Report iOS 16 Beta
有咩App會Crash

填表Link: https://forms.gle/RDf38u8qvBKw7pYFA
Result Link: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1B-2hAr8ECi72kQgqQTVoNSxyjZJ3H4lSoJOpClPC3us/edit?usp=sharing
us store有齊接腳同磚兩款
係香港得磚一款你揀
HK NO IT 香港金融app beta support
更新 (6月7日)

正常
Payme
MOX
Citibank
Tap & Go
OhMyCard
ZA Bank
星展

彈app
HSBC
恒生
八達通
東亞
中銀
渣打
講真Apple好應該出一款4-5 port GaN牛
俾人一次過叉哂macbook/iPhone/iPad/watch
等正式版16
$1199你埋唔埋單?
舊垃圾MagSafe Duo都要1049唔包牛
XR等7月上beta
想試自訂wallpaper、退地、粵拼
我都想試自訂wallpaper
iOS 16 support switch joy-cons, pro controller
仲要單邊同一對都support

https://twitter.com/rileytestut/status/1533954250824241153
35真係太細…
淨係夠叉MBA/iPad
叉MBP同iPhone同時應該會跌電
打手機game有咩意思
垃圾ipados咁又浪費一年,事實證明一tablet獨大係對用家冇好處
Cloud gaming
短期唔好幻想iPadOS會做到好似MacOS
Apple想人兩樣都買晒
佢只會將2種工具慢慢做到相輔相成嘅效果
iPad, iPhone 都只係Mac嘅配件嚟
又無話邊個係邊個配件
因為真係主要用途都有分別
不過佢嘗試去將唔同嘅device 互補不足,咁樣真係Android+windows俾唔到嘅嘢
easybus死咗
有無另一條九巴eta嘅link
八達通又開唔到
當性能過剩嘅時候好多嘢已經唔係互補不足,而係專登令佢維持係咁逼你買埋另一樣嘢/換新

就好似iPad佢性能已經勁過好多手提電腦,但佢就係要令佢”唔似任何電腦”,介乎喺”做到”同”做唔到”之間
好明顯佢將iPad定咗位喺Mac輔助上面
iPad方便攜帶做啲light work,返到公司/studio/屋企即刻可以喺Mac完成其餘工序
都係嗰句啦
佢要你買晒佢全部嘢
所以點都唔會放晒啲嘢落去iPad到
一嘢打瓜晒Mac個消費群
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞