[月經] iOS集中討論區 (200) 15.5 RC, 期待6月iOS 16 beta

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
有冇人UP左15.6 之後上網成日斷
明明爆格都會上唔到網
隔一陣就上到
講緊15.5?
用數據?wifi?
數據
升完15.5之後用唔到Face ID
話 偵測到TrueDepth相機發生問題。已停用Face ID
可以點算iPhone XS
Restore 一次,如果都唔work, 就可能係hardware 要去apple 了
有冇15.6食評
Update完15.5,連airpod唔識跳返上次唔聽果刻個音量
Disconnect airpod又唔識跳返去未連airpod之前
magsafe battery pack 突然壞咗
男精靈好爽手幫我換新
男精靈
我個舊apple 話比單佢update purchase date
到宜家都無update
你係15.5 定 15.6?
iPhone幾
佢可能講緊15.6 beta
上15.6不如等16 beta啦
15.6 iphone 13pro
唔小心上左
但如果 Citi 渣打 唔放俾beta 用

GM 出都裝唔到….. HK no it
12 max 15.5 電倒水咁撚樣 可以點攪
apple watch我覺得好用 唔洗提起 著 方便左既係
有呢個技術同功能點解唔用 提起轉動動作都免埋
iphone的話睇佢到時ios16 會有咩改變可以配合
應該佢整得 就有用途 點都係方便
好似話widget會互交資料 都值得期望有咩改變 好耐無變化ios介面 講真呢兩年
請問大家 iphone restore backup 嗰陣
有冇得俾我揀只restore 某啲app?
例如只restore whatsapp 同 lihkg 同機既setting
而唔係成個backup 直接倒落去新機
因為用左一段時間又裝過啲垃圾app
感覺成份restore 會勁多垃圾係入面
例如某啲app 既cache
AOD亦都令隻錶美觀咗
唔會放低手screen變全黑
如果今代有>24小時電量就更好
應該冇得咁
我而家5G 好似好LAG咁
轉返4G 仲爽左
唔知SIM卡, 定IPHONE , 定個台有問題
咩台先?
smartone好多地方5G慢過4G
有冇巴絲部手機左上角矇咗?
Csl
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞