[月經] iOS集中討論區 (200) 15.5 RC, 期待6月iOS 16 beta

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
嗱 佢係咁講 我咁聽
其實仲係勁到仆街
佢bug bug地
M1太勁 出新都未必用盡
唔好講粒U啦,連RAM都未用盡
M1有8GB/16GB RAM,但 iPad OS仲係鎖喺6GB RAM
希望iPadOS 今年有驚喜
我都冇左
前幾日錯手禁左試另一個新beta feature 就冇左
ipadOS 16如果仲係依家咁嘅款
啲人應該唔會買新ipad pro住
真係想用嚟做文書工作嘅users
應該偏向買新MacBook Air
除咗macOS
新色+ magsafe + 至少兩個type c + 3.5mm
都吸引過iPad Pro
講真我幾期待redesign七彩MBA
呢期朋友問我買咩notebook好
我都叫佢地等埋下星期先

依家iPad pro得番120hz同4 speaker可以J
如果連呢兩樣都唔care嘅話
真係買iPad air都夠
唔該巴打, 女朋友成日話佢siri 有鄉音啲字唔正, 睇嚟可以幫佢搞搞siri dictation
但係我覺得iPad Pro 4 speakers 都係唔夠MacBook Pro 14/16" speakers 好聲
正常係 始終Pro真係唔多岩長時間做文書
不過我要拎黎睇譜同畫畫 所以買iPad Pro真係最好

我自己部MacBook Pro重係13‘’ early 2015
佢一日唔壞我都唔捨得換
MacBook Pro 14/16嗰種直頭係縱壞哂啲用家
依家用親其他機都硬係覺得個mon/speaker唔夠靚
有時真係抵Apple賣得貴
Laptop speaker全世界唧牙膏咁多年 到而家都係得apple 做得好
而家粒 MagSafe Battery Pack 都有 Optimized Battery Charging?
粒 Pack 識差到大約 80% 就停, 第日起身睇就差滿
禁左試新feature?我都冇左
有,利申無買
冇用你又點知?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞