[月經] iOS集中討論區 (200) 15.5 RC, 期待6月iOS 16 beta

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
個M額變藥丸同埋用type-c,呢兩個rumor吹得最行

如果出到嚟真係吸引我都會諗下換返部有eSIM既嚟玩,Xs比老母
岩岩換左iphone13 連唔到windows / itunes有無解決方法舊果2部iphone都連到 拎過返精靈又死口話唔關機事
但係藥丸睇片好似仲食多咗位 比起M字
我另一部Pixel 6一點我覺得都還好,full screen唔多覺眼
藥丸應該都係大粒少少姐

我反而希望藥丸個design可以用喺MBP先,因為嚟緊真係有需要換機
個M額我真係搞不撚掂
今年唔換14,等下年i字額 + type c
一般YouTube片都係16:9
無論M額定藥丸都唔會闊到掂到個notch
睇Netflix, Disney相對影響大

MBP M額成塊嘢得一個鏡頭
我多數都zoom-in full screen睇

睇NETFLIX目前最正既機一定係罪大,我喺showroom同拎屋企人部機睇過,睇慣左既話真係返唔到轉頭

可惜佢啲硬件同update既效率我又係搞不撚掂

15.6 beta1
diu咁快
iTunes 有冇更新過?
有冇人個whatsapp set 左唔download 相同片,隔一陣又變返會auto download
我都係呀屌
Same
Twitter都好多人講
Modem降級

13 Pro Max 15.5 (1.61.00) > 15.6 Beta 1 (1.60.00)

BTW 唔升住,過多一個Beta先
唔使帶外置充電器喎,點計都輕咗啦
13pro已經係,焗住買Pro Max
部安心iPod touch升咗之後慳電左勁多,以前一晚冇10%依家一晩1%都冇跌過
熄撚咗個iMessage,橫掂好日都唔會用
喺File app嘅on my iPhone 度del 然後再喺recently deleted 再 select all 然後delete now
仲有幾個月等14啦
語音輸入淨係剔咗廣東話,但成日隔一陣會剔埋國語
13pro日日摸到個鏡頭
升完上15.5無咗發熱問題
要去language and region 移除繁體中文,淨係留返繁體廣東話,因為入面嘅繁體中文其實就係國語
15.6有咩新野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞