由老鼠阿婆單嘢睇得出 理性討論係香港根本冇可能發生

279 回覆
539 Like 321 Dislike
訪問第一條問題:受訪者是否同意訪問
如果鄰居打柒佢你應該會支持
同埋女主持俾人打大家睇到
你可以正途追究
但依家佢講明追究到底,仲要代入咗好多個人情感
可唔可以focus番響阿婆點解會變成咁
你本身個佈導係想個婆負上原有嘅責任
但依家變撚咗你要做鳩個阿婆因為佢打鳩你
做娛樂節目真係唔好參與咁多社會事務
你哋搞唔掂嫁
你覺得自己可以點窮追猛打個政府部門公務員做又36唔做又36
哩d變態白卡養老鼠滋擾埋其他人已經唔係個人問題,根本應該捉去睇精神科同住院,唔報就實冇人做野
你啱
但我真係好想睇到tbb 直接向有關政府部門追究嘅畫面
人哋office日日開門,一層追一層
不過佢哋邊敢吖
我都好想知樓主有咩回應。
簡單不過嘅邏輯問題,作為撐TVB撐利嘅聰明仔女們應該好易答到
俾人批肘依d咁小既事就咪撚拎出黎講啦,大把記者19年直頭食TG,胡椒噴霧同埋俾白衣人打啦
照你咁講,咁政府夠有監警會啦,洗鬼蘋果咩。政府/食環/房署冇人?宜加就係政府/食環/房署不作為,東望先有得報阿麻,正如監警會不作為先有蘋果立場記者採訪。
追住人就抵俾人打 呢班人民智係咩級別?
你咁假設冇意思架啵根本你就假定左屌既人全部都對人唔對事,咁冇咩好同你講
一個正常 做採訪既人 見到人唔想接受訪問
都唔會煩住人騷擾人
阿婆錯多啲 所以記者啱哂
直接影佢追上去local房署,再去總部、民政,一層追一層囉
你有方法搵到阿婆
但無方法去日日開門嘅office?
佢哋取易不取難啫
其實係視乎果個人抵唔抵打
ching今年幾碎?未見過以前D狗仔隊?
一黎唔敢啦
二黎我諗政府怕藍c既睇法多過你東張啦
我一路問緊點解唔追政府部門
啲人一路話無用、唔得
大佬試下啦
除非你唔撚敢

建議佢哋睇下胡說樓市嘅調查片
見人係呀婆咪恰人囉
立場行先過對錯
連登仔法治精神
真呀
其實我有識得嘅人因家事上過東張西望
個story其實俾東張twist晒所以我好反對佢哋扮正義
老鼠婆都有上連登
唔好打我R
我鍾意就係黃,睇唔順眼就可以打柒佢
on9追個政府部門人地會彩9你咩?緊係追個白卡婆將件事公開俾公眾睇下d政府部門有幾廢咁先有人做野
連登不嬲都係要唯我獨醒嫁啦
班撚樣學人講法治
我都話可以追個婆
但唔可以忽略政府部門
你搵到政府啲人影到佢點答你十年都唔做嘢先真正俾人睇到佢哋幾廢
追白卡婆你拎到個啲只係佢偏面嘅故事,甚至不盡不實羅生門

政府部門廢就係人都知
唔使用個白卡婆引佢哋出嚟
佢只係成件事嘅一部門

重點係因為打人依家變撚咗個主持同阿婆之間嘅恩怨情仇
食環差佬做咗嘢啦 清咗好多老鼠屍
問題係阿婆有好多間屋 間間清要時間
我諗唔係搵傳媒搞大 政府根本唔會理

https://youtu.be/1wGwRxIRG20
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞