由老鼠阿婆單嘢睇得出 理性討論係香港根本冇可能發生

279 回覆
539 Like 321 Dislike
連先後都唔識分 連登質素
上面班黃絲手畜應該會話噴得好,最好補多兩棍

毅進狗癲癲地你仲走去撩人
唔只連登 出面facebook大把人都係咁講

?

究竟係香港多白卡婆 定東張收得多關於呀婆嘅投訴
送哂去青山得唔得
你唔人地理你要又擺雜物阻鳩人出入
又養老鼠
想人地唔理你, 你就搬走d雜物la
佢唔單只衰暴力呀老細
巴打你完全講出呢件事嘅癥結。
憑常人判斷都知個阿婆精神/情緒係異於常人啦,正常人亦都會知道同呢類人溝通係切忌不斷刺激佢哋,如果靠死纏可以同呢類人傾到計,咁仲邊有人讀精神科要精神病醫生嚟做咩?
姓利個主持講到自己咬實阿婆係正義行為替天行道,但咁做係咪真係幫到件事?! 你估阿婆發咗癲咁耐佢唔知自己神憎鬼厭?佢屋企人亦會唔知佢啲黐線行為?
東張如真心要幫啲鄰居,佢哋可以訪問個阿婆,但見佢開始失控時應該停止,佢哋可以邀請醫學界分析呢啲儲物癖嘅成因同治療方法,佢哋亦都應該追社署有無開file同食環有咩跟進,佢哋仲可以問埋法律意見附近鄰居可以做咩,東張而家係做咗幾多?
呢件事搞到咁大反彈,就係好多人難得死咬精神異常人士於事無補之餘,東張仲係想不斷剌激佢迫佢鏡頭前發癲谷收視!!
你會當睇唔到
有睇條片都知個白卡婆批踭批得幾大力,正常人應該還咗一拳
毒果呢
問下佢地,有個鄰居臭到冤,周圍老鼠小強,係咪仲可以扮晒正義
個阿婆睇佢都有啲問題
追佢把撚咩
佢哋要窮追猛打嘅應該係有關嘅政府部門
你問個阿婆最多得到啲故事
但唔會追到個解辦法
黃絲最愛蘋果日報咪最鍾意做囉tvb幫你延續蘋果精神,仲唔衝去奶
個問題係你話CCTVB 係原罪
我到依家都唔明點解啲人仲未諗到追鳩政府部門
你追鳩佢阿婆政府班人都唔會理嫁啦
樓主唔識覆
睇下係邊個
鏡狗就抵死
通常唔報政府d部門都唔撚理,懶懶閒,報咗出街先會即刻做野,今次我撐個女主持
咁如果對個部門窮追猛打唔係直線抽擊咩
你可以側面寫下個阿婆
但唔好將佢變成解決方法
自恃正義用偏面嘅報導嚟製造輿論
其實好大鑊

不過今時今日香港已經好大鑊sosad
每件事都有千萬種解決方法
如果你試過某種解決方法成功率比較高
咁你好自然會繼續用呢種方法
你講個d跟進方法其實同鏗鏘集/星期日檔案差唔多
唔敢講話唔work
但一定唔係一時三刻
而且你話問法律意見其實我見佢地都有做
但佢地唔受影響既當事人
而受影響既當時人(鄰居)我相信佢地可以做既都做左
就係冇用最後先會搵東張
東張唔需要去解決問題
佢只需要make some noise
解決問題既人留意到有壓力就會走出黎
樓主條廢柴潛咗水 問佢個阿婆第一下用暴力果陣點解tvb 唔停止採訪 問佢博乜又唔撚答
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞