由老鼠阿婆單嘢睇得出 理性討論係香港根本冇可能發生

279 回覆
539 Like 321 Dislike
睇到另一個post d comment都癡撚線 俾人打嬲都唔得
我覺得採訪白卡嘅手法係有問題嘅 都係下次留意吓就無事
東張係難得少數俾弱勢申訴嘅平台 應該要繼續做落去
咁鬧法俾你搞到收皮 到時輪到你隔離屋有白卡都無人幫到你
屌你 根本冇人話個阿婆岩
#40同樓主一鳩樣 幫乜撚樣白卡婆

個阿婆做錯 阿主持訪問手法有問題比人打自己攞黎
依兩樣冇衝突

個主持比人打自己攞黎=連登仔撐阿婆做得岩 <依家係樓主老屈連登仔覺得阿婆岩
Dllm自己閱讀理解0分仲去話人地冇理性討論
個人覺得 應該一單還一單
撈埋一齊講冇咩意思

阿婆打人唔啱
阿婆老鼠屋唔啱
電視台騷擾唔啱
記者唔識保護自己唔啱

每一單嘅因 都會導致唔同嘅果
點解要撈埋一齊講
又唔係計分制
我就中立嘅 兩面都有錯
你咁樣追住人都唔應該啦 但唔代表佢打人冇錯 睇嚟樓主都冇乜邏輯思維 啲嘢全部撈亂嚟講
佢打人有問題
你訪問阻到人都有問題
唔一定要其中一邊啱
可以兩邊都錯喎
你係咁搞啊婆 粗人出手應該唔難理解?
不服來辯
樓主自以為清醒
一個電視台播自己記者俾人打
算唔算倒米
搏到佢打人
宜家大把noise
Tvb都係想咁啫
問題係tvb唔覺自己有問題
東張閪望位嘅係乜嘢,眾所周知。
小罵大幫忙都好撐
搵哂呢個社會最冇撐個班白卡出黎追訪 一定冇錯架
轉個頭夜晚新聞又中國點好 其他國家點恰中國 又幫政府維穩
真係幫弱勢嘅唔見佢追問白卡咁追問食環追問社署 點解佢地咩行動都冇?
按呢個邏輯,
何桂藍追住d 鄉黑追到出閘黎問, 人地拒絕回答
佢仲唔停止仲繼續開live用電話cam影住人
博乜?
佢既採訪手法係咪有問題? 係咪抵比鄉黑打?

利申: 唔認同呢個邏輯, 我主張因為佢係tvb所以佢係抵死
香港不嬲on9仔多 咁認真做咩
好似係兩邊都屌緊喎

事實係環顧成個香港電視圈係得CCTVB有呢啲所謂嘅資訊性節目用呢種採訪手法
要Spin都Spin好啲啦屌你老母
單純個記者行為黎講係有問題
但成件事件黎睇,呀婆呢種仆街法律上制裁唔到佢
令佢繼續做呢d行為,損害環境衛生、附近居民受盡老鼠折磨,就要從呢種途徑去制裁佢啦
強姦犯比人剪jj,入監獄比人打到仆街,打佢既人行為上夠唔岩,咪一樣大把人支持
唔好下下扮高清企係道德高地批評人,人根本係自私鍾意食花生,個班人其實心裏咪又係暗爽緊呀婆淪落到咁,只不過咁啱撞正係cctvb既節目咪多人屌
TVB幾時會覺得自己有問題
有既, 暗角拳打腳踢LOL
就咁單純以事論事你啱既
不過cctvb就算
冇人話阿婆啱,但你自己咁樣追住人,仲要之前已經俾阿婆同車撞了幾次,唔睇下當時個環境,自己唔保護自己,邊個幫到你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞