由老鼠阿婆單嘢睇得出 理性討論係香港根本冇可能發生

279 回覆
539 Like 321 Dislike
直播捉老鼠channel c有份live
連登仔又睇到拍晒手咁開心
個屋主一定係好想你地訪問
唔覺得係騷擾啦
你心情唔靚唔想受訪咪報案囉
隊crew煩到你犯法呀嘛
一野塔晒隊crew搞掂
佢追白衣人的士佬我夠可以話點解佢唔去追布丁同習近南

人地做a,永遠你可以話點解唔做b c

世上所有問題要有方法同時解決,唔係就會進入點解唔解決b c 先loop
又開新post呀
明明講緊CCTVB網絡欺凌有問題
又spin返去阿婆打人
明明呢單已經唔係第一單網絡欺凌
首先唔覺得呢件咁簡單既事要用其他事來類比/比喻, 本身比喻係要令複雜既事情令人易理解, 本身件事都已經咁簡單, 仲要比喻? 何況比喻多數都係扭曲左原本件事, 因為涉及既各種因素, 程度等等都會唔同, 根本冇得以B去比喻A, 然後B既結論就=A既結論
係支那講第4權?????
樓豬咁撚可愛
原來白卡呀婆係藝人係公眾人物
同你呢d廢老咪冇野討論囉
本身理論上, 個阿婆錯, 係應該要有一個行之有效既法律去制裁佢
但係好明顯, 發展到呢個地步, 法律係對佢呢D人冇辦法
上連登 勿認真
次次笑柒cctvb都有班賤種狗走出黎spin
蘋果夠係咁啦
Channel c 夠係咁啦
黃c夠係咁啦
有冇第招
死返入棺材啦死廢老
好簡單
因為d雙標仔唔會直接講係因為tvb
就搬佢地認為合理個套理論出黎
我都話
有d野冇人做咪自己做
冇對比咪用自己個套囉
work既有noise既咪繼續

而家講影響力viu 同有線而家都有d架
如果佢地都做呢類型節目
而又唔係用tvb呢個手法
又真係幫到人解決問題既話
我相信tvb又會跟返你風既啫

如果你拍到鏗鏘集咁
政府又會理你
咁到時我咪會話佢既手法唔岩囉
先做低首要敵人
黑警打記者又唔見班人出嚟
咁如果發生係viu抵唔抵死?
你學識睇中文先返黎搵我啦
我講邊句關黃事?
我意思係蘋果一路有人唔妥 只係fan base太大唔係好睇到
你就同我講咩fan base大就=黃
個老鼠婆 應該拎去人道滅啦, 不能教化
支持採訪

東張西望幾時去採訪警察總部 ?去元朗影鄉紳? 我見你地淨係識欺善怕惡,恰精神病人。
你講D野同失民意條友一撚樣都係無撚用
所以我就係唔撐蘋果同壹傳媒少眾
但無人聽到我聲音
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞