[PO -英雄頂魯湯] NBA 金州勇士球迷討論區 (84) Golden State Warriors

1001 回覆
27 Like 1 Dislike
Iggy條友成日覺得佢揀波打 佢出嚟應該頂到十分鐘
今年西岸殺左太陽, 東岸殺左鹿, 又有主場優勢, 係時候俾 wiggins 試下總冠軍滋味
見腸迷圍插大麻頓就好笑, 全NBA有幾多個底可以籃底穩定得分又有中距, 仲可以Switch埋出去守Guard
打兩年PnR做藍領, 乜低位發起嘅戰術都冇俾過佢練, 關鍵時刻又想佢企出嚟拎分, 輸咗就當人臭四
仲有green 都係,不過認真打時交到貨+贏,是旦啦咁
希望之後隊波生性
今年係最大機會攞冠
見頂Looney OPJ用hustle搭夠
腸po真係不予置評
大家咁有信心
睇完我勇對熊之後我覺得呢隊波難啲champ

^ 係邊個

————————————————————————

^ 未打過熊係講得輕鬆嘅,講到自己CP0同Crowder好乾淨咁

以上全部係腸post睇翻嚟
D to 令人好擔憂
邊個有拿渣同你死過嘅心態
睇緊台灣嗰隊勇士
3分同防守決定今年邊隊冠軍 希望隊波呢幾日可以練好啲3分 wide open入多幾球唔該
輸到shock撚咗
雖則係old school啲
但永遠都係防守同籃板
勇贏熊嘅關鍵都係籃板
一鳩起上黎 好似痴撚左總制咁
最重要係15大要趕得切返嚟
吹水都要比佢話賤種個爐應該佢地圍住唔比人入黎,唔比人地支持幾隊?
我頂識留力打大隻佬都無foul trouble過
而家腳步唔靈活嘅長人係累贅
籃板都重要 不過都睇運 尤其是依家隊隊都射咁多3分 好多long rebounds 要靠大家嘅拼勁去搶多啲
唔洗諗邊個主守luka 人地自然會switch成隊最慢果個出嚟單打

Poole/古/looney/belly 呢幾個一出就會switch
不過老實講太陽而家面對嘅問題勇士幾年後都有機會面對
本來要有人企出嚟接管比賽嘅時候個角色就係波縮做
但波縮明顯已經有心無力
當然太陽又係戇鳩
咁多young core唔練走去旨意晒件老嘢做呢個位

幾年後Curry再老啲狀態再下滑嘅時候
真係要睇呢幾年練得成邊個做ace
Wiggins算唔算係球隊X factor
感覺每次球隊需要佢都企到出黎
籃板 防守兼顧曬
得閒就喺三分線放個冷箭穩住個分數
仲要唔起眼冇乜球隊會用戰術針對佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞