[PO -英雄頂魯湯] NBA 金州勇士球迷討論區 (84) Golden State Warriors

1001 回覆
27 Like 1 Dislike
唔忍心再叫looney收順d
佢宜家份約已經收順左
15熊係天份、進攻火力都比唔上今年
但15熊整體心性、打大波經驗都比今年熊好
就算今年熊同15熊互片都係會4:1 4:2輸

15熊同勇打到4:2係因為當年手感未增磅
一上身體對抗就會打得好掙扎同埋易啲發脾氣鳩打
如果當時係21 22手感帶隊
好大機會4:1收熊工,講緊係3 0 4 1果種
睇完今年三巨狀態
加埋其他年輕球隊掘起速度
勇士要爭冠可能只有現在…
因為呢種打法最貼近我地打波既環境 打私league無人會一個打哂 每個都要幫手做下野咁
同埋curry真心對隊友 當年佢同都對kd好好 點知kd而家話唔開心

另一隊有咁既文化係熱火 隊友之間成日互屌 互相抽水 真係fd先會咁玩法
真!希望自己成班fd打波都有咁嘅氛圍,但真係唔易
因為隊波勁先開始支持做球迷其實好平常
我都係curry崛起受媒體影響先開始認真支持
由鍾意curry到鍾意成個勇士球隊文化
雖然球迷資歷當然無上面巴打咁深咁耐
但我自問絕對唔係勝利/一日球迷
無論贏波輸波西波 定上兩年連po都無得打
只要得閒每場勇波都會睇 有時紀錄之夜/重要比賽甚至射波屋企睇 為既就只係見證隊史既每一個時刻
希望去到西冠/Finals 會可以令我請假睇波見證歷史啦
https://youtu.be/7NIcBkkUfCc
笑咗
JJJ伸手問Poole拎返粒波
Poole收埋粒波俾個5佢
睇得最多反而係聯盟2020包尾同舊年差啲入季後賽
應該係因為武肺wfh多咗時間
果兩年練下兵都幾好睇既
不過上年入唔到po係有少少可惜咗curry既火熱狀態
好期待聽日
順到冇得再順
Frd底

Dillon Brooks做乜鳩
反而古仔寸佢:講後生?
反而覺得上年入唔到係好事 抖下 準備今年
Opj有無咩update
獨贏嘅話
勇之後對邊隊都會有主場優勢
加咗filter個樣好似poole
聽日撐牛仔踢走cp3
遲啲就要靠古仔打柒佢哋
期望問題
實際比賽內容就真心好大分別
2020就睇新仔慢慢成長
上年就做underdog 幾熱血,又有手感無雙睇
講後生我地都有3 4 個有天賦
等緊上位
visa master ae 應該都得,我自己係buyandship(有咩好d 既集運可以介紹比我)

多數nba store 買,因為warriors store 多數無免運費(要掠水比人工30號)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞