[PO -英雄頂魯湯] NBA 金州勇士球迷討論區 (84) Golden State Warriors

1001 回覆
27 Like 1 Dislike
見到見頂出汗仲開心過見到ptsd on fire
唔該哂上面咁多位巴打解答
最緊要未拎冠軍都唔好gel
1-3被反cup過
顛,腸迷燒鳩波叔波衫
Lee
CP三: I will see you later !

唔知 post 左未,Kerr 復出了!
同阿嬌一樣 年又過年
勇士年年都比人話個底廢,有明顯弱點,但係年年PO 都有好成績,咁究竟我地個底有幾廢
Playoff嚟講獨仲難打過熊
獨冇邊個可以用點名戰術,防守紀律又好
防守對面三分勁準
唯有睇下見頂looney籃板keep唔keep到去提高容錯率
雲球迷黎 勇個底從來都係陷阱
一想爆入去就有Green looney睇住
個底係真廢
但前題係對面夠膽放傳統中鋒出黎先
勇士內線最無解個件字母哥都比綠塞趕走埋
獻計: 湖人試吓用龜換cp3
對Joker MB 字母呢啲咪弱點囉, 仲有咩底打得入, 仲未計勇進攻專打中鋒
反而籃板就真係弱點
呢個真
幾次迫到勇絕境既隊都有個幾好既底

火箭capela
雷霆adams
熊又adams
對位方面
我反而想klay守doncic,klay夠力量同技巧,腳步跟到
guard就比見頂鎖

擔心輪換時間邊個守poa 可能要出到jta
人哋由俾人睇死到打贏搶七,差好遠
不過勇成季冇齊人確實係冇咩參考價值嘅
真 你出同你下下打fast break 拉你出黎撚
好撚憎cp3 想佢死好耐
而家抵啦
小牛
牛仔無左porzings反而仲勁左
所以打大腸我真係驚,ayton 橫向腳步好,又長,不過而家唔撚洗理...

估計獨都係double 30唔比佢食powell 架啦,只要green 少d To ,應該4:1/4:2
頭先 tnt chuck 話應該試用 kuminga 守 … 但我深信對住 luka 呢種老狐狸應該唔駛 15mins 就 5 犯
我諗重點反而係攻既時候要針住 doncic 黎攻,消佢體力先可以減低佢威脅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞