[PO -英雄頂魯湯] NBA 金州勇士球迷討論區 (84) Golden State Warriors

1001 回覆
27 Like 1 Dislike
我支持勇最大原因係佢地真係識自己養星,有佢自己一套體系
而唔係下下洗大錢去組巨頭衝完冠就算
當然Curry既打法另到全聯盟都要跟機去玩,甚至改變成個nba既生態都令我好佩服
久違了的熱血,感動既唔只果兩三球3分,仲有拼搶籃板既決心,見到養生既wiggins都打得咁有火,見到雖然打小球時上陣時間少既looney都搶到22個板,三巨頭爭勝心一向有,今年三巨終於齊人,但真係有種開始老既無力感,唔再係幾年前傲視聯盟宇宙勇既感覺,慶幸隊友們都step up, 拎多隻冠軍指環真係無憾
由老闆換人,之後再換總管就睇到佢哋既組軍,由簽約同交易就見到管理層既眼光同遠見。

簽二姑,簽生命石依家睇返真係妙到極既簽約,仲有當年手感個足踝係咁傷,管理層就用4年4400就萬去續手感,之後張約就成為史上其中一張抵到爛既約,之後仲有提拔廢鳩,撞正salary cap上升可以簽KD組宇宙勇

不過最佩服勇士既係佢哋個球隊氣氛,佢哋唔係打明星籃球,進攻時幾乎係所在場球員都有份參與,都會有空間去發揮
好想人生可以去一次主場睇波
主場飛貴到喊
維金斯在賽後接受採訪的時候首先感謝了一下柯瑞,他說道「我必須要謝謝柯瑞,是他把我帶到了西區角色,當然還有克萊和追夢等人,他們都是非常無私的球員,在這裡我能夠感受到不一樣的籃球氛圍,他們都說我是最好的天賦型球員,但是說實話我的天賦不如柯瑞那麼好,我只是看起來跳的很高而已。」

隨後在談到首次進入西區決賽的感受時候,維金斯說道「說實話,在這之前我最好的成績是西區的第一輪,往年的這個時候我正在海灘釣魚或者享受陽光的歡樂,但是現在我已經打算做出改變了,我要在接下來的比賽中繼續貢獻自己的能量。」
往年的這個時候我正在海灘釣魚或者享受陽光的歡樂
屌要我ot多幾個月
真係好鍾意佢

頂係咪真係計過每場攞17-18分就打卡收工
見頂:第一次開OT開得咁開心
其實都on9 有邊個唔係因為隊波勁而撐
撐佢係因為佢嗰陣勁而撐架啦
手感帶嚟嘅球隊氣氛文化都好重要 當你隊上個大佬無私同埋成個傻仔咁 成隊個氣氛唔差得去邊 呢個都間接影響到成隊嘅士氣 個大嘅喺度跳白痴舞 班細嘅又跟住跳
https://youtube.com/shorts/-Jf95CCYsUE?feature=share

手感又肯打無球又會無球pick又肯打後備 隊友入波或者打得好 手感都會開心埋一份 呢種大佬自然影響到成隊
連登覺得勝利球迷可恥
隊波未發圍就開始撐先至高尚

利申:13年開始迷勇
你睇吓embiid harden irving simmons大家互片
波又唔打好
其實係隊波最勁既時候鍾意隊波唔係問題,並不可恥,可恥既係果啲隊波一走下坡就走人換埋波衫支持第二隊果啲

我諗勇士係對上三年都有唔少呢類球迷走咗
Jerry West係個重大嘅轉捩點
咁我開始撐時其實run-tmc剛解體,點解撐絕對唔係隊嘢勁,反而係隊嘢渣,鍾意的只是風格

添夏的killer cross
穆連的三分
史比威的鳩爆
韋伯的誕生(其實當年用penny向上換頭幾年比人笑到面黃)
甚至當年手握#11簽揀todd fuller都唔揀kobe咁柒嘅決定

全部都係我童年(其實是少年)回憶

當時我湧除咗93/94打咗一年好波後年年魚腩,但就係鐘意果種有前冇後打死罷就的鳩攻同三分亂射,尼爾遜的小球行先潮流十幾廿年,當時的效果(我指排名成績)麻麻,但觀賞性是華麗而有速度應的,呢啲係我睇其他隊比唔到我嘅感覺,所以一睇就愛上。
攞太多分驚勇士出唔起價
熊啲防守真係好恐怖
4個得分主力命中率全部跌幾級

對塊stat

對熊stat
打完熊POOLE大幅減價...
共富貴但是都要共患難㗎
同樣4:2 你哋覺得15年熊勁啲定今年熊勁啲?
我反而上兩年睇得幾開心
今年咁多西波,條氣成日chok 住
SAN FRANCISCO — Prior to Game 5, the quarantined Steve Kerr informed his coaching staff not to chase down a win if it wasn’t there. They sensed a strong counterpunch coming from the Grizzlies in Memphis and had a hunch they wouldn’t match it. So when the lead ballooned early in the third quarter, Mike Brown pulled some starters, bringing Steph Curry and Draymond Green back to the bench.
By Anthony Slater
May 14, 2022

15大有心留力...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞