[PO -英雄頂魯湯] NBA 金州勇士球迷討論區 (84) Golden State Warriors

1001 回覆
27 Like 1 Dislike
更狗有甚麼事?
真 呢隊波睇得一場得一場五小1.0已經有一個準備退休成隊波啲人好快換曬樣
一直都有,2020年由會員香川卡神開post先,一直到而家
好多係Post 1已經有入嚟傾開
係唔係勇士post特別多人討論,我見其他隊嘅post都唔多人推post
真珍惜每一場
勇士多忠實fans嘛
係 但次次都比班反勇講到係勝利球迷
當年5連final累積左幾多fans,多人就緊嫁啦
我相信大部分人都係
我添夏時期撐到而家
班反湧L一係做緊勝利球迷捧公牛湖人,一係未出世
過往有冇咩球隊可以頂住勇嘅主場一波流
主場一high起上黎勇真係鳩射都入
Baron Davis時期開始留意勇依隊波
場場都Run & gun睇得好爽
乜鳩Looney湧pick返嚟嘅點樣未喺勇士之前連後備都少機會打 大學都係打正選
仆街
我記錯咗另一個人
sor

https://youtu.be/Obr61NxBCXs

唔知算唔算頂住
勇士再一年入西決

前5次西決勝率100%
燈起上嚟炒到仆街
贏起上嚟又贏到開巷
好兩極
入翻post 1 睇返,原來好多人係post 1已經有留言
睇黎大家都係想打小牛
我反而好中意睇勇嘅motion offense
巴打由Run TMC已經支持勇士?咁巴打你真係老勇迷

後Run TMC年代果段黑暗期相信巴打都幾難過,果時勇士係魚腩,仲要就算有前順位既pick都拎唔到咩好球員返黎

去到We believe由老尼爾遜既黑八勇士殺當年聯盟第一既獨幾撚震撼(我自己都係由果年開始留意勇士),不過之後無以為繼,不過亦都因為之後果幾年成績閪先有機會果張最重要既2009年選秀大會既七號簽

講真由Kerr教勇士起,贏波變咗好似等閒事咁,甚至之後KD黎埋變咗宇宙勇,有人會覺得贏波係必然咁,所以呢幾年多咗好多勇士球迷同吸咗好多仇恨值。五星戰隊果年輸比龍果年仲要有KD同KT大傷,完季後仲要KD走埋,一哥走埋,生命石退休,之後果季手感仲要打咗幾場就傷咗成季報銷,身邊都有睇NBA既朋友就講「勇士既大運行完,不過以手感、佛祖、廢鳩三個為重心既自家培養球員可以入到五次總決賽,贏三次總冠軍已經係一個好了不起既成就」,呢三年真係睇住隊波點由谷底爬返上黎,係手感報銷果季,成班新秀加G league級數既球員拉雜成軍,果季仲打出Kerr執教以來最差既成績,但唔知點解果時每次見到佢哋贏波都會覺得好開心,可能因為以前宇宙勇既強大都令我覺得贏波係好容易,見到呢班球員好努力咁贏到比自己強既球隊真係好替佢哋高興(仲記得有一場妹夫入絕殺三分興奮到贏咗總冠軍咁),可能以前贏宇宙勇既球隊既球員同球迷都會有咁既諗法。

總之去到西決,唔差在繼續一鼓作氣殺埋入總決賽,加油勇士
尋晚第4節最尾6分鐘
真係好似返左去5年前咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞