咒術迴戰 (22)

1001 回覆
17 Like 8 Dislike
想買
Panda
應該暫時未死得,因為鹿紫雲重問Panda嘢, 如果Panda唔肯答或者答完之後就⋯⋯
走晒下坡啦套野
以前個個星期好期待咁追
依家好似冇乜所謂咁
薔薇死咗未?
好似未講實?
情況同OP 有啲似,一開大個世界觀,超多讀書無感情嘅角色出現就大鑊 (除非好似HxH 咁用勁多字去寫返晒啲背景出嚟啦)
好隱晦咁

似腦受損 變植物人
人氣咁高,應該都唔會收皮既就算收皮都要用盡佢既人設先
imax都有埋中間2張卡?
人設? 校長死個時all in一話用晒
老實講
我覺得問題係而家打鬥又長又密
以前嘅打鬥一話起兩話止,最多就三四話
唯一打得耐啲嘅係真人戰,但呢場話晒係虎杖真人宿敵對決,所以打耐啲可以接受
而家場場戰鬥起碼四話起跳,而且基本上完全focus係打嗰度而冇咩著手於人物塑造,劇情推進超慢
除左討論下角色強度之外有咩可以傾
我明白芥見可能想係正式進入正題之前俾每個人show off一次廢事之後又要解釋能力,再加上可能jump施壓唔可以咁快完先咁做
希望佢下一階段變返做澀谷篇咁,打之餘都有推進劇情同人物塑造
目前死滅最好嘅就係日車vs虎杖嗰段,長度適中,有打鬥有劇情推進有人物塑造,似以前嘅懷玉玉折同澀谷篇
打左20話了
近半年好似一味打 成條主線冇向前行過
打唔係問題,日車vs虎杖嗰段就證明芥見完全可以好似以前咁
但係收據佬vs伏黑嗰段,打咁耐為咩打完之後收據佬屁都唔放一個就死左,係咪都俾啲有用嘅資料,講下天元羂索咒術界係點
乙骨嗰段同樣,對手一個400年前一個1000年前,打完之後都係咩都冇講
簡單一句,打咁耐為咩
有冇話邊間戲院先有?
拎左分,唔講
如果成段嘅目的只係想講拎分,咁點解唔縮短戰鬥
虎杖嗰段只係打左三話多啲已經好完整
仲唔夠短?一拳一件咩
伏黑嗰場講左迴游係個scam
亦都介紹多左佢既術式同領域持續進步緊

乙骨嗰邊一抽三帶出返佢既特級實力同引入介紹左佢術式
明明以前啲漫畫一場打鬥都十話起跳依家三四話就話長,場場好似今次咁一場就打爆好無?
唔需要一拳一件,個重點係需唔需要咁多話去展示呢啲內容
再講,打唔係問題,但係讀者想要同劇情有關嘅資訊,特別係收據佬石流烏鷺都係古代人,完全可以帶出啲關於天元羂索,或者係當時咒術界嘅資訊,但唯一有提過嘅只有藤原家
石流烏鷺都好啲,有塑造
收據佬除左講迴游係個scam同轉左分俾伏黑之外仲有咩記憶點芥見明顯都冇塑造過佢,咁嘅反派直接爽手打完咪得
雷吉同石流一樣係覺得迴游有趣,純粹玩下
烏鷺想要第2生命
見人見智
有d人覺得ok 有d人覺得打得耐 好主觀 迫唔到人接受
了解下對方點解咁諗 可能會多一個角度去欣賞套野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞