咒術迴戰 (22)

1001 回覆
17 Like 8 Dislike
但佢中獎會唔會回埋咒力先
唔回咁都唔係無限開領域
而且係領域入面未中獎之前都唔係不死身 唔算太屈
其實呢d術式唔知點樣繼承/覺醒出黎
之前明明話過術式係5,6歲就會展現出黎,咁唔同秤咁細個已經識賭錢?
定其實係反而細個冇學咒術既術師,比人教左咒術之後(eg東堂),會變左自動開發出有自己個性既術式?
我都有諗過
領域或者唔同術式
領域效果可能會受到術者意志影響
類似漫畫最初少年監獄隻咒靈個領域都係未完整 即係有有得後期改變既設定
屌你真係當正念能力
五條唔通細細個就識無限大數
直毘人又唔通細細個就已經係動畫宅
史上第一個術師都係自己無啦啦突然就覺醒咒力用到術式架啦
咁隨時代演變越黎越多新野個陣會出現符合新時代嘅術式有幾奇
五條無下限同投影咒法係幾百年以黎既傳承
柏青哥賭錢點睇都係現代野
幾時有講過第一個術師係無啦啦突然覺醒到?
唔好自己腦補完就當係設定

如果真係講緊跟時代出現術式 咁咪反而仲似念能力
果期興咩 個角色留意d咩 就會自動出現相應既術式
同希索加香口膠一樣
我都覺得領域會受施術果個影響
但術式就應該係點都係繼承出黎?
呢點作者無解釋過 即係東堂既不義遊戲同七海既十劃咒法 到底係佢地呢代先覺醒出黎
定係以前傳落黎

如果無以前傳落黎 咁到底呢d咁有特色既術式係邊個作出黎先

如果跟時代變 投影咒法係咪以前係影畫戲 依家係24幀 未來變3d/4K/144fps都得
癡根佢係咪第一個連續展開嘅人
直升機頭同戰機頭個術式都係刻印左係個腦度 只係假油幫佢"激活"
術式應該真係會隨時代無啦啦就變啲新既出黎
依家睇返,除左d古老術式,其實術式都真係同個角色既喜好同性格有關
如果咁睇既話,應該其實係同念能力差唔多
分別在於念能力係自己發展出黎,術式係不知不覺已經係自動生成左

不過其實我覺得自動生成仲合理過hxh本身念能力既設定
hxh太多d唔知咩鬼野能力根本想像唔到佢係點樣發展出黎
覺得術式呢啲設定遲啲會安排宿儺講解
因為得佢一個可以直接用多過一種術式
睇佢打漏瑚個時都有講話有啲術式既知識咒靈本身就唔會知
呢度擺明係伏筆黎

同埋好似到依家都未有畫到任何人覺醒術式時"嗰一刻"會係點
遲啲虎杖應該會畫埋

另外仲有三輪日下部呢啲本身連術式都冇既人
證明唔係個個控制到咒力既人都有術式
雖然講到術式係天生, 但依家好似反而冇術式先係少數
4分11秒都打唔贏就GG
再賭啫
點解佢地個個學領域都學得咁易
五條高專三年班果陣仲研究緊點開,佢地兩個領域已經成埋形

江山代有人才出
中左之後4.11入面無限咒力+自動反轉術式
無錯,畫左百幾話都冇畫過人覺醒術式
三輪會唔會其實都係未覺醒
五條識開,可以教到人,校長唔識冇得教
理論上係咁,但其實都冇乜見過五條教人野
漫畫家用黎開buff
五條係掉啲學生去刷經升lv
教佢哋最多應該就係叫佢哋唔好死就夠
佢係一般教師職務做唔掂姐
打交呢d佢本行都有教嘅
我剩係記得佢教左虎杖咩係術式, 俾佢睇左領域, 同埋同惠練習對打過
始終咒術做得太急,成個起始篇十集都唔夠,跟住又已經聯校打交
用火影黎對比,如果話幼魚逆罰對應再不斬篇,聯校打交係中忍,澀谷個level已經去到打佩恩,死滅回遊應該係忍界大戰
想講既係依家呢個年代實在太興速食,變左唔直入正題就係拖戲
太多太多日常被skip,而且作者都已經講埋唔會再有日常回,其實都幾可惜
秤係好勁 但試諗吓秤一開始遇到嘅係電佬嘅話 就斷咗隻手啦
咁律師都係近期先做到咒術師
同埋5 6歲識賭錢係漫畫世界黎講都唔係好出奇姐
一開頭俾真人改造個個人算唔算覺醒術式?

順平個情況就係依家日車同Charles一樣
都係用無為轉變改造大腦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞