咒術迴戰 (22)

1001 回覆
17 Like 8 Dislike
古人都理解得明秤領域
我覺得仲型過後生嘅造型
愛肉是會得到現代肉體ge資訊
第二個頭就係大炮
之前乙骨車輪戰4個,可能因為鋪排嘅關係,完全唔覺佢會輸
(4個人差唔多分數同實力,一黎就秒到阿伯,打其他人都冇問題)

而家秤打1個鹿紫雲都有少少擔心佢
(鹿紫雲秒殺熊貓,加上講到要挑機宿儺,再加上當初有機會打石流,但唔知係咪覺得石流唔夠勁,冇乜動力去搵佢黎打)

秤應該要贏鹿紫雲先證明到自己對得住55555個評價
石流係陸奧,鹿覺得太遠所以唔去

唔想秤退場,幾鍾意呢個角色
我驚鹿紫雲見到宿儺會好似 Fairy Tail 個個大陸第一滅龍見到黑龍就俾人秒
純粹覺得以佢角度 佢果陣都唔肯定插死再即時反轉術式 係100%過到骨 咁虎杖都唔驚一級術師 可以用第2種方法會合佢
當然睇故唔駁故 咁樣發展都好好
我覺得主要因為鹿招電可以秒人 隨時一下死 所以讀者睇得驚青啲
由頭到尾都係講緊嗰支大炮
阿姆斯特朗回旋加速噴氣式阿姆斯特朗炮
撞正個不死身
虎仗點會唔驚一級術師
成班一級圍上去佢邊贏到

同埋咁會變左主角vs高層
掛住內亂就無人救5同搞結界
點解要贏虎杖同乙骨打係為左打贏咩
佢係想撇甩乙骨咋嘛,佢只需要走得甩就得,只係佢撇唔甩乙骨先焗住打
但除左直哉乙骨之外你覺得真係有人拖得住虎杖咩
虎杖對自己要做嘅野一路都好清楚
佢只會花時間係同贖罪救五條有關嘅事上面
再講佢仲有脹相跟住,剩係虎杖一個好難講
但有脹相係到,只要係一般術師都唔難解決
黎嘅係速度型直哉同特級乙骨太唔好彩咁解
上面講緊點解乙骨要接手殺虎仗喎
乙骨唔接手高層咪派其他人去追殺佢囉

1對1就話拖唔到姐,派多幾個圍佢已經未必走得甩啦
佢一直俾人追殺咁咪又要防高層又要入結界救五條,咪仲易成team一齊曝露
點解要捨易取難
石流大炮比乙骨擋到,同鹿電斷秤隻手下一秒恢復本質上都係Show緊實力,最大分別可能係秤比乙骨更依賴術式,無show到基本功,所以d人先會覺得秤無乙骨咁勁

秤表示唔公平
拳頭交打到鹿仆街喎
話曬地下拳賽大佬
唔應該話打到仆街
但feel到秤未爆seed
劇情鋪排問題,乙骨幾次落黎表現好出色,無人覺得佢會輸

秤最多就係秒左個漫畫家,之後就打鹿,所以班人反而會驚秤會退場

秤都真係同廁所戰神同一類人
秤仲痴線過東堂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞