咒術迴戰 (22)

1001 回覆
17 Like 8 Dislike
其實秤幾型,不過認真睇咗幾畫都唔明佢能力,所以今話都只係想知佢生定死
諗左兩秒先load到邊個係廁所戰神
團長?
好high
ching認真?
希索加
派其他人就殺到虎杖咩
先唔講而家咒術界仲有幾多人可以派出去
再講虎杖見到直哉之前根本就唔知比人追殺緊
然後見到伏黑之前佢都冇諗過同脹相以外嘅人行動又邊到黎咩成team人曝露
再黎係見到伏黑之前佢直頭唔知有迴游添啦又邊到黎要入結界
而且最最重要一點係宿儺又有冇可能放住虎杖一個人比人殺而唔救佢同佢陪葬
你講嘅野全部都係建基於乙骨接手先會發生
關咩捨易取難事,你真係係到9up
咒術界點解會派唔到人出去
虎仗有追殺令喎
校長都派左結他他老伯出黎啦

虎仗有追殺令=乙骨唔落手高層就會keep住派人殺佢
乙骨要救五條又要救虎仗,救五條嘅會俾人追殺

乙骨唔呃高層虎仗死左=要一邊防追殺虎仗果班咒術師一邊救五條,曝露左咪全team一齊俾高層追殺囉

宜家講緊點解乙骨要呃高層
你係咁講虎仗jm9
簡單講係唔識控
Even講虎仔都一定要派乙骨出去殺
虎仔話哂15指宿儺係入面
只有特級先叫有機係佢走出黎先頂到
55555封印左
九十九基本上叫唔郁都唔會幫
得翻乙骨
就算乙骨插入虎仗心臟個下 宿儺都想出黎打9乙骨
只係乙骨同時反轉救翻虎仗先冇出黎
我反而覺得乙骨唔接嘅話會寧願犧牲一大班人都重兵圍虎仔
佢地應該勁驚放放下宿儺變左20指,到時佢地全部一齊上都搞唔掂

55555都話佢打全盛宿儺會贏得好辛苦
高層邊敢俾佢上到20指
55555只係話會贏得辛苦啲
唔係好辛苦
唔識控就粗糙咁虎杖一開始都應該粗糙, 我覺得應該係類似鹿紫雲個特性咁樣
唔知點解覺得55555保虎仗,除左對抗敵人之外虎係對抗保守派,只要宿儺唔死,保守派就唔會郁55555
係喎ちょっとしんどい
但都夠大鑊啦
壺B一下秒左禪院家主都俾五條當玩具
五條嘅辛苦啲要成個咒術界出動都搞唔掂
唔係好明你咩意思
五條保虎仗係因為想要培養強大嘅同伴(同救乙骨嘅原因一樣)
保守派殺虎仗係因為覺得佢係受肉咒靈要拔除
保守派同五條關係其實好緊張,佢地控制唔到五條,獄門疆一事佢地黎講係良機,所以直接下達過五條係犯人,救佢ge人視為並犯,不過假如虎仗食20指的話,保守派搞唔掂逼不得已可能都要放五條出黎,所以保守派再即刻派乙骨去殺虎仗,美其名係殺受肉,實際係想永遠封印五條
其實啲動漫set 個時間線出嚟會唔會有時變咗吹大咗
咒術迴戰呢個時空啲人都用緊smart phone
姐係都跟返現實時間去喇

我估作者都係想集中講咗日本先掛
不過都有啲期待會出返江戶時代嘅咒術師(晴明/道滿)
晴明,道滿都係平安時代嘅人物,設定入邊平安時代係咒術嘅全盛時期
不過芥見應該係唔中意畫現實存在嘅人物,而且佢講過驚搞錯歷史,所以你講嘅呢啲人物出現嘅機會唔大
例如宿儺嘅原型唔係歷史上嘅宿儺而係都市傳說嗰個,道真 藤原氏呢啲歷史上有啲份量嘅人物都只係出現係台詞入邊
今話講嘅鹿紫雲同石流咪江戶時代嘅術師石流仲好大機會係伊達家嘅人
保守派有咩能力解放到五條出嚟
應該唔會有咩零番隊呢啲隱密咒術師掛

啲老屎忽真係麻撚煩
係喎 決戰平安京
記錯咗滑頭鬼之孫個晴明

呢套又好似好少講歷史咁
最多都係輕輕帶過 乙骨係唔知邊個三大嘅子孫

快啲救返五條出嚟喇
啲學生就唔掂喇
妖,唔想睇呢條友
能力都唔知做乜9
9唔撚搭8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞