[Uaena] IU 討論區 (41) - Broker大發+預祝即將首踏康城出道電影演員李知恩生日快樂!

1001 回覆
21 Like 8 Dislike
會唔會年尾真係開演唱會呢?空哂個期出嚟,新手燈又有。
Broker有優先場 6.11 & 6.12
https://cinema.com.hk/tc/movie/details/13778
主競賽《掮客》【外媒即時快評摘選】:

「沒有達到是枝裕和最好的作品那種情感高潮。但IU李知恩太出色了。」

「李知恩已經成為影後熱門人選,雖然電影本身有些讓人失望。之所以說失望,是因為你對是枝裕和這種已經拍出過傑作的導演會有更高期望,但他沒有做到,但她的表演彌補了這些。」

」李知恩在《掮客》中的表演已經收穫不少影評人肯定,並認為她是最佳女演員的有力競爭者。」

「我會選擇《掮客》作為我的金棕櫚之選。」

「這個故事關於我們自己選擇的家人,還有那些我們不得不放棄的家人。」

「可能是出於我的個人偏愛,我覺得李知恩的表演尤其出色,即使是在一部有宋康昊(這樣的演員)的電影里也不遜色。」

「把《掮客》作為我在戛納看的最後一部電影太合適了。一個關於我們後天選擇的家人的、暖心又催淚的故事,比起《小偷家族》我更喜歡《掮客》。宋康昊和李知恩的表演讓我感受到了所有。」

「劇情過於密集,而且是枝裕和之前(《小偷家族》)已經拍過類似劇情了。還算是一部溫情令人愉悅的電影。結尾非常動人。」

「不喜歡《掮客》。濃重、感傷,出人意料地帶有偏見地舊酒裝新瓶。」
可能9月出道週年開都未定 一係就fanmeeting
https://www.wikitree.co.kr/articles/759500
比人撞都上左新聞,不過個女仔都道左歉
咁樣撞完人頭都唔回其實係有小小冇禮貌

諗起行紅地毯好似呼應咗celebrity mv最尾嗰幕
靠宋康昊同李知恩carry成套電影 c位都俾佢企埋

Comment話知恩係soul of the film 評價唔差拍咗10幾分鐘手係影后熱門人選
多謝提醒
出而大街都有人開左post講

有種睇ceo相嘅感覺今日都好靚
不過隻腳踭痴晒膠布損咗啊
張滿月社長!
靚到
尋日條灰裙+今日套衫都好靚
牙梨入左嚟喎
四圍走
牙梨都有聽IU
broadway果三個優先場洗唔洗衝左先?
冇起香港睇過電影,唔知邊個場先好
唔睇優先場就要等到23號 怕期間俾人劇透 我連條長預告都唔敢睇
劇透唔多驚冇玩FB/INSTAGRAM呢D,
係想搵個mon靚既場去睇,但唔知邊個場先好
你知有D場個MON又窄又細
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞