[Uaena] IU 討論區 (41) - Broker大發+預祝即將首踏康城出道電影演員李知恩生日快樂!

1001 回覆
21 Like 8 Dislike
眼盲 睇唔到第二行
咁我都推薦睇德魯納
步步驚心 睇左未?
最鍾意李至安
製作人Cindy我都好鍾意同金秀賢CP感好重
但金秀賢同孔曉振一齊嗰啲戲份我就飛咗
睇落太唔襯
未睇 嗰陣評語好似麻麻
反而同期朴寶劍同金裕貞嗰套有睇好好睇
講真嘅 睇得完漂亮男人以後應該冇咩劇會難到你 係男主角難頂啲之外 睇iu瘟仔都幾過癮
推下persona 先 夠短 好快睇完
李至安係咪已經係iu暫時演過嘅角色嘅巔峰?
未睇過哂佢所有戲同劇
但感覺我的大叔好難被超越
暫時我的大叔真係iu巔峰 角色同劇本好 攞咗百想最佳電視劇同最佳劇本 亦都係iu第一次入圍視后

不過說話唔係咁講 iu最叻就係超越自己 總有一日會有其他劇超越到 攞翻個演技大獎

講開有啲想睇娘娘拍下懸疑劇 好似signal/怪物呢類真係冇得輸 又多發揮
broker 個角式老實講唔夠深度
其實入去睇之前冇諗過IU咁多戲份
好似影住IU嘅時間仲多過姜棟元同兩個刑警
但broker最大問題係冇乜起伏刺激位
整體套戲唔差但又唔係特別好
不過IU個角色比起其他主角已經叫最有得發揮
我都好期待佢以後演呢類戲 記得佢之前訪問話想演驚悚片 之後就接咗money game 可惜最後太忙辭演咗

真露 poster 夢回 you and i 年代
終於睇咗broker
娘娘發揮唔夠我的大叔驚艷
不過足夠吸引街客

宋康昊就一定唔係發揮得最好嘅一套

所以演素英嘅時候娘娘問咗導演好多問題句對白有咩動機 背後意思點 用咩方法表達好
個角色唔夠全面好難演 演員都唔明嘅話 觀眾更加難理解 劇本係爭啲 變到角色發揮好有限
不過IU個角色已經算係全套戲最有得發揮
宋康昊 姜棟元 兩個刑警更加冇乜突出位
全套戲都好平淡冇乜高潮起伏
都係鍾意睇李至安同Cindy多過今次素英
真係, 完全無塑造過素英個角色
純粹靠插入啲零碎片段來講佢背景
觀眾自然同步唔到角色嘅情感

背心仔後生10年
其實睇broker有幾幕以為睇緊減咗肥嘅李純信 不過就唔po出嚟劇透住
張真露 poster 同 you&I 個 look 好似10 年後一樣咁
有幾下笑出嚟果陣突然覺得好q

抱b個笑容好真人feel好明顯iu嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞