[Uaena] IU 討論區 (41) - Broker大發+預祝即將首踏康城出道電影演員李知恩生日快樂!

1001 回覆
21 Like 8 Dislike
另外我又想知
如果iu拍好似下女入面金敏喜同泰梨既角色,大家又接唔接受到
哈哈 我都係咁諗fans心態
我睇persona都有咁既感覺
但就我自己感覺,知恩佢獨有既厭世感令佢做一啲社會寫實角色好貼地
希望IU返到韓國可以好好休息
見佢閉幕攰到個人呆左心痛

閉幕禮紅地毯 靚又扁嘴喇勁cute 今次各界對iu反應都好好 好感動 好proud of演員李知恩
同埋恭喜宋康昊勇奪康城影帝Broker大發
以佢嘅事業發展軌跡嚟講,應該就唔會玩脫喇。韓國正式係女演員出身嘅,係有好多先嚟「一脫成名」然後至利用嗰浸名氣建立「國民度」,又甚或只enjoy崇高影壇地位就夠皮;但如果已經好似佢咁係某界別神檯級而且勁有「國民度」,經常參與社會公益事務,個勢隱然係「娛樂界領袖人物(之一)」嗰啲,就唔會咁樣倒轉頭行。用比喻嘅話,大概就係今時今日嘅劉在錫唔會突然走去拍套「王的男人」—對個人事業嚟講,響自己整體業界甚至社會聲譽都已經上到咁高層次嘅時候搞啲咁大爭議性嘅嘢,個算盤點都計唔掂。
加場
其實電影露真係好常見 全度妍都露過幾次 連宋影帝都露過
當然以IU個Case佢仲有歌手呢個身份形象要兼顧
個人覺得佢接呢啲電影嘅可能性一定好低
露都真係韓國影壇特色之一,啲「攞獎片」特別鍾意玩呢啲,「為藝術犧牲」條line好work。

手信u回來了 勁多朱古力每次睇飯拍都覺得iu冇新聞上講到咁紅 因為真係好親民
頂....時間唔岩
唉,我等正式上映
獨L自己一個睇18號
見台灣uaena包左幾個場睇戲,好似仲有飯制周邊派
突然有IU palette
優先場又加左
睇戲可以同班巴絲打相認

今日又忙住宣傳電影 又同fans曬自己髮型同衫 係咪好靚啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞