英國出街食飯好貴?最低工資時薪約10鎊喎

472 回覆
569 Like 53 Dislike
食方面香港真係贏曬,要講都搵住屋同環境講啦,無謂死撐
37.5食到?
咪係 英國空氣清新啲地方大啲
自由好多 花草樹木多 風景靚
講呢啲咪合理
講嘢食唔會好得過香港囉
最戇鳩就係將英國交通,食物同香港做比較
自曝其短
英國交通真係講都無謂
咁係同個人食野既風格有關係姐
鬼佬係食依D架 你當UK係香港咁,周街有平既粥粉麵飯食咩
今時今日仲有唱K咩?
香港有兩餸飯食
因為有班人移民外國,所以咪瘋狂踩香港去令自己個選擇係岩坦白講真係生活得開心又輕鬆唔會咁做,反而啲喺外國掙扎緊既人就會咁樣黎拎下認同感
但舒適度黎講就真係果邊好好多喎
係乜都慢D咁解姐
鋸扒威d?
中菜難整過煎塊牛扒多多聲啦
Nando's
英國冇平嘅粥粉麵飯
同香港冇平嘅西餐一樣道理
呀唔係喎 香港有平西餐又有平粥粉麵飯
仲要周街都係
Lm
以前行商場就好多新奇野既
而家連屋邨商場都係全部連鎖店(其實都係得食肆同衫褲) 根本冇乜野行
唔係話想夾硬踩香港 但真係冇野好玩
咪係,影下啲自然環境同間屋幾大好過啦,佢地連點吹奏都唔識,講埋啲令人反感既野
冇計 太細
放假想玩兩日一夜都冇地方好去
環境的確好好多,密度又低啲,香港地你去啲好偏既山都會撞到人

所以我覺得移唔移真係個人選擇,好憎有班人不斷踩移左/冇移既人,關佢地撚事咩講真
仲要無得去旅行
都係果句
個個國家地區都有平有貴既野食
係睇你食唔食得落口
又要平又要好食既,唔好意思,要搵到既難度分數係9.99
香港實有平既西餐,中餐食 但食完呢?食完咪係到屌難食到爆

咁人地十幾鎊既錢同你係香港搵幾十蚊個鐘,咪又差唔多
十幾鎊食垃圾 同係香港 4-50蚊食垃圾同一樣道理
出邊D所謂抗疫價平價野食 收你2-30蚊,唔通比個米芝連3星級既質素比你咩
唔係話無既
不過近依1-2年,真係執得既執
變相係無姐
香港人吹奏flat iron 乜鳩burger lobster
兩樣都唔好食, 唔可能啱香港人口味
真心如果有人開間口味近少少實賺到fat
痴撚線, 成班連登純洋窮撚, 瀨英瀨到講英國野好食, 我識D LOCAL英國人都成日同我講英國人食開垃圾大, 大部份野都係唔掂, 你唔係比到30-40 quids per head 都唔洗旨意食到好野。
好薄㗎塊嘢
但係間餐廳好似有薯條跟餐
移唔移民真係好睇個人
大把人搵到錢,但都唔移民架
其實係習慣左係人多地區生活
D月薪8-9萬 甚至去到十幾廿萬既人 佢地移民一樣搵到野做架
只不過佢地係慣左咁既生活 過到去變左唔適應 所以先唔走
其實瘋狂去踩 同班支那人質素咪又係一撚樣 成日覺得自己唔係,但做既行為其實都係一撚樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞