英國出街食飯好貴?最低工資時薪約10鎊喎

472 回覆
569 Like 53 Dislike
英國老麥一個巨無霸餐幾錢?
呢間野真係好垃圾你po覺得好好食
香港20公里範圍內都有好平
香港住大西北村屋都好平啦
香港接受唔到嘅嘢,去到英國又變咗接受到
成日都37.5 37.5
dr講移英撚去到英國做服務性/工廠又接受到
住離市區20公里又得
叫佢係香港做譚仔,住屯門就叫哂救命

fyi20公里已經成個香港咁大
你仲要講緊半徑20公里
你未計NI

幫你搵埋,cbd 20公里內
5000蚊一個月
做大西北壽司郎/譚仔,慳埋車錢
搵18k一個月,做幾年仲有得升,可能20k
一個月可以洗15k
叫埋老婆一齊做,2公婆一個月洗30k
香港唔係搵得錢多坐底3/4萬真係狗都唔屌啦
當你講路程,屯門出旺角都冇20公里啦
事實上英國請full time只有一星期5日每日8小時
即係樓上有個訪問當中嘅12k hkd一個月
仲要俾4000蚊租(當你講4000蚊租到樓)
出街食係同香港差唔多,不過香港平野都有好多選擇,呢邊要更平就要自己煮,但除左食仲要比好多費用,水電煤上網市政稅租金加埋都幾甘,呢排加電煤野食又加價當地人都一樣叫曬救命,冇賣樓係手窮個班過去,生活唔可以叫好好但勝在有自由空氣,每個地方都一樣有問題唔會有一個地方完美

當然你一個人過去既住share house咩都包晒就另一樣野,不過我唔會吹墟,咁樣比黎冇意思,香港人個個都賣樓過去,full pay買樓再渣住幾球野係手緊係好爽

利申窮L,成日去超市搵今日到期特價野
排隊排勁耐
最中意睇移民post鬧交
睇住個都唔知有冇離開過中國嘅人響度搵交嘈
冇新野 上唔返熱門
邊到有靚pho食?
英國大把工最低工資
香港邊有咁多工得最低工資

要比就用平均數中位數比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞