英國出街食飯好貴?最低工資時薪約10鎊喎

472 回覆
569 Like 53 Dislike
連燈仔個個香港收緊300/1小時
10磅/1 小時究竟食到啲乜
笑到就死 前十幾廿年
連登高登一向笑鳩英國食野 又貴又難食
而家竟然有打手
人地講緊食牛,你就整間賣雞既九唔搭八
健康架都

咁要平丫麻

仲平過老mc了
從來去人地到食返自己地方既野都係又垃圾又貴

你係香港食日本野都係特別貴又唔好食架
但你去日本食返又會覺得最平既都好食過係香港所謂出名既日本餐廳架

去英國食野正過香港D濕鳩野
起碼去果邊D MARKET都有唔同野食下
本身有細佬妹係果邊讀書 去1個月順手睇埋佢畢業 去個1個MARKET 即買即食生蠔又平又撚正 好撚過食香港比錢食隻難食既

Flat iron啲肉 幾鎊貨仔

食人工 燈油火蠟

不過醒起早幾年香港有間扒 定cafe都抄鳩佢
用個把刀
英國啲嘢雖然係難食
但工資真係高過香港好多
係出街冇乜嘢玩又冇乜好嘢食悶到癲姐
我想問香港點平?
餐餐2餸飯?
香港日頭食1餐平極都講緊去到50蚊啦
呢份flat iron 英國都賣緊12鎊喇
如果下下要計到盡

姐係收入低

咁兩邊都要捱

不如去英國

做個跳板 第時去歐洲發展都易

世界幾大啊

仲係香港玩國安 金融手套中心?

屌佢老母
點計都係1000-2000$ 有限錢。
一個樓價幾百萬已經夠你食到死個日有突
nando’s 同 flat iron比
排骨飯20蚊左右
燒味飯30內
兩餸飯就睇地區
你咁9up 咁薯容 飯超市買返黎焗咪又係咁上下味

你咁講 我英國搵既錢 係香港使既value仲高啦

究竟你明唔明呢個topic講緊咩
Nandos 先係
都係個句 平野 唔方好食
20鎊先正常味

好食都30起跳
咁撚多野可以講
拎最撚垃圾既食物黎同香港比
到底有幾弱智
單講食,唔覺得香港可以平得去邊
1串魚蛋 燒賣 得6/7粒 都收緊你10蚊串 比你16蚊2串好未?
依D小食咪可以話平囉 但你飽唔飽? 2串魚蛋可以飽到肚 咁你可以話平過UK 仲可以話係香港食黎講最平
只可以講香港選擇屌打英國
香港地正正常常揾3,4 萬,
餐餐雞煲放題壽司, lunch搳扒fusion意粉
weekend去下hightea, 自助餐
都一定afford到

英國你首先揾唔返3,4 萬
揾得果皮零野仲要交4 份1 稅,
想買d靚少少嘅生果食下都左計右計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞