有冇人鍾意L'Arc~en~Ciel?

1001 回覆
73 Like 0 Dislike
新歌hyde個唱腔聽到個人好辛苦
最中意White Feathers
瞳之住人
ibara no namida
花葬

其次死之灰同Heaven's drive間唔中都拎返出黎聽
97-99果期啲mv好好睇

點解咁多人憎新歌
official fb睇到有鬼佬話佢唱到好似叫床咁,啲reply反駁得幾好笑
hyde唱腔唔同左都唔係今日既事

睇d鬼佬鬧交好好笑
其實我都覺得宜家呢個唱腔麻麻地
以前個種唱腔正好多,感覺令人覺得係一個好廣闊既地方(我都唔知點用筆墨形容個感覺
但照J
以前個種唱腔正好多,感覺令人覺得係一個好廣闊既地方(我都唔知點用筆墨形容個感覺
但照J

其實我唔覺有乜大分別
但照J

其實我唔覺有乜大分別

可以睇下以前既live,會覺得同宜家有少少唔同
概括講由15同年開始有少少轉變,之後到廿週年前後到又唔同左

但可能每個人既感覺唔同啦
最緊要大家都一樣咁鍾意l'arc~fuel
L'Arc~en~Ciel 自膠
但照J

其實我唔覺有乜大分別

喉嚨鎖得好實,個音域無後生咁廣,吃力左好多
特別玩vamps之後,唱唔返larc 果種溫柔,局住用超gay既假音處理某d位
但照J

巴打講緊好廣闊係類似唱LORELEY果種feel?
It's the end
但照J

其實我唔覺有乜大分別

特別玩vamps之後,唱唔返larc 果種溫柔,局住用超gay既假音處理某d位

反而我覺得d 化妝個左d晒火位,太妖豔(而佢家下年齡)
但照J

巴打講緊好廣闊係類似唱LORELEY果種feel?

好似in the air,虹之前果種feel

例子pieces之前同宜家既live都唔同feel
https://www.youtube.com/watch?v=znNr3CPmy2c

https://www.youtube.com/watch?v=qsxrGElk9QM

其實我唔覺有乜大分別

宜家hyde 短髮look 幾型
新歌hyde個唱腔聽到個人好辛苦
最中意White Feathers
瞳之住人
ibara no namida
花葬

其次死之灰同Heaven's drive間唔中都拎返出黎聽
97-99果期啲mv好好睇

點解咁多人憎新歌
official fb睇到有鬼佬話佢唱到好似叫床咁,啲reply反駁得幾好笑
hyde唱腔唔同左都唔係今日既事

睇d鬼佬鬧交好好笑

我記得是有鬼妹問佢聽過女人叫床未
之後個鬼佬又認真答佢扑過幾多條女
之後下面有人話個對答是經典討論

其實我唔覺有乜大分別

係,正返晒

係,正返晒

辮子頭睇到好厭

係,正返晒

辮子頭睇到好厭

咁多年黎最鍾意awake tour個軍裝造型,一路都好想剪果個頭
正野
my heart draw a dream
daybreak bells

係,正返晒

辮子頭睇到好厭

咁多年黎最鍾意awake tour個軍裝造型,一路都好想剪果個頭

我鐘意forbidden lover

之前試過攞佢張相俾髮型師剪,最後變左柒頭
snow drop pv個髮型

btw 第一隊聽既日本band係佢地,果陣聽完CHASE好似發現左新大陸咁
其實好鐘意 hyde solo 既angel's tale同shallow sleep
個感覺... 好exotic,好似番左去幾百年前咁
第一首聽既係chase?

Roentgen我成隻都鐘意 成隻碟好連貫 有晒故事咁
A drop of color new days dawn the cape of storms
老老竇竇聽舊歌多
舊歌夠空靈飄逸
反而kiss之後嘅已經唔想聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞